Deze week op De Veldhof (woensdag 22 juli t/m zondag 26 juli 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Prei (op=op)
Courgette
Sla
Rucola
Rode biet (op=op)
Sperziebonen
Spitskool
Tuinbonen
Kapucijners (op=op)
Spinazie
Venkel (op=op)
Groenselderij
Peultjes/erwten (op=op)
Zomerpostelein
Palmkool
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie

Basis: aardappelen, uien en knoflook
Kruiden: salie, tijm, lavas, oregano, koriander, peterselie en bieslook.
Fruit: zomerframboos, witte bessen en rode bessen.

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a.aardappelen, groenselderij, tuinbonen, spitskool, Nieuw Zeelandse spinazie, ui, spinazie, venkel, snijbiet, palmkool, sla, rucola, zomerpostelein, knoflook, frambozen, rode bessen en diverse kruiden te oogsten.
Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen), zomerframboos, Tay bes en Japanse wijnbes.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.

Woensdag Oxerbrooddag op De Veldhof
Elke woensdag en donderdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken biologisch volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs.
Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,75,- per brood). Op=op.


Op de tuin.. aanleg beregeningssysteem!
Het is zo ver, gisteren is een begin gemaakt met de aanleg van het beregeningssysteem. In de paden zijn sleuven gegraven, de buizen zijn op 40 cm diepte in de grond gelegd en alle koppelstukken zijn aangesloten. Vandaag wordt de pomp aangesloten en hoop ik alle gaten weer te kunnen dichten. Het resultaat mag er zijn: acht aftappunten waarop flexibele 10 meter slangen aangesloten kunnen worden die elk naar een statief met sproeier gaan. De sproeiers hebben een reikwijdte van 20 meter en met de nieuwe pomp kan 25 kuub water per uur opgepompt worden wanneer alle sproeiers tegelijkertijd in gebruik zijn. Ik ben erg blij met dit nieuwe systeem! Eind deze week gaat het weer gaat regenen maar nu zijn we iig niet meer afhankelijk van regen!

Let op: op de dichtgemaakte sleuven is de aarde zacht en kun je wellicht nog wegzakken. Daarom het verzoek om deze week niet op de sleuven te lopen en er over heen te stappen.Corona
Bij het zelfoogsten houd ik dezelfde regels aan als de lokale supermarkt. Per 10 m2 mag ik één zelfoogster op de tuinderij ontvangen. Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst).
Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *