Deze week op De Veldhof (woensdag 19 t/m zondag 23 augustus 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Sperziebonen
Courgette
Sla
Rucola
Rode biet
Venkel (nieuw veld)
Zomerpompoen
Spitskool
Groenselderij
Zomerpostelein
Palmkool
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Savooie kool

Basis: aardappelen en knoflook
Kruiden: salie, tijm, lavas, oregano, koriander, peterselie, bieslook en basilicum.
Fruit: rode bessen en Japanse wijnbes.

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. courgette, zomerpompoen, sperziebonen, aardappelen, groenselderij, spitskool, Nieuw Zeelandse spinazie, ui, spinazie, snijbiet, palmkool, sla, rucola, zomerpostelein, knoflook, rode bessen en diverse kruiden te oogsten.
Ook kun je zonnebloemen snijden.
Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.
Woensdag Oxerbrooddag op De Veldhof
Elke woensdag en donderdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken biologisch volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs.
Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,75,- per brood). Op=op.


Bloemen
Eindelijk zijn er bloemen, diverse soorten zonnebloemen. Heb je een bloemenpluk abonnement afgesloten, dan mag je deze bloemen snijden. Dat kan ook op losse basis; afrekenen kan via de Veldwinkel.

Corona
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst).Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Gevulde zomerpompoen uit de oven
Voor 2 personen:
– twee zomerpompoenen
– de pastasaus uit de vorige weekmailing
– twee tenen knoflook
– 100 gram fetaSnijd het hoedje van de pompoen en hol de pompoen voorzichtig uit. Bak de stukjes pompoen in olie met een beetje knoflook. Voeg de saus toe en schep het geheel in de uitgeholde pompoen. Leg de stukjes feta boven op en zet de pompoenen 30 minuten in de oven op 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *