De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…
Friese koolraap (nieuw)
Spinazie (nieuw)
Mosterdblad (nieuw)
Sperziebonen
Courgette
Sla (laatste week)
Rucola
Rode biet
Venkel (op=op)
Zomerpompoen
Spitskool (op=op)
Groenselderij
Zomerpostelein
Palmkool
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Savooie kool
Basis: aardappelen en knoflook
Kruiden: salie, tijm, lavas, oregano en basilicum
Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. Friese koolraap, courgette, zomerpompoen, sperziebonen, aardappelen, groenselderij, spitskool, Nieuw Zeelandse spinazie, ui, snijbiet, palmkool, sla, zomerpostelein, knoflook en diverse kruiden te oogsten. Ook kun je zonnebloemen snijden. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.
Elke woensdag en donderdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken biologisch volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs.
Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,75,- per brood). Op=op.
Afgelopen week waren de kinderen van de zomerschool uit Gorssel op bezoek op de tuinderij en hebben zij groente geoogst om een verse soep mee te maken. Deze week komen de kinderen weer op bezoek en in september komen meerdere klassen van de Vullerschool op de tuinderij. Naast natuureducatie steken de kinderen ook hun handen uit de mouwen en helpen zij met het onkruid wieden en oogsten, timmeren zij bordjes voor bij de fruitbomen en volgen zij een kookworkshop op de tuinderij.
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst). Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie
– 100 gram Nieuw Zeelandse spinazie (zonder steel)
– 50 gram basilicum
– 50 gram geroosterde pijnboompitten
– 50 gram feta of Parmezaanse kaas
– scheut olijfolie
– peper en zout
– blaadje salie en takje oregano/thijmStop alle ingrediënten in een sterke blender/hakselaar en blend tot een glad geheel. Voeg indien nodig extra olijfolie toen. De pesto is heerlijk door de pasta of als smeersel op brood. Voor extra smaak voeg je een paar olijven toe.