De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…
Sperziebonen
Courgette
Sla
Rucola
Rode biet
Venkel (nieuw veld)
Zomerpompoen
Spitskool
Groenselderij
Zomerpostelein
Palmkool
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Savooie kool
Basis: aardappelen, uien en knoflook
Kruiden: salie, tijm, lavas, oregano, koriander, peterselie, bieslook en basilicum.
Fruit: rode bessen en Japanse wijnbes.
Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. courgette, zomerpompoen, sperziebonen, aardappelen, groenselderij, spitskool, Nieuw Zeelandse spinazie, ui, spinazie, snijbiet, palmkool, sla, rucola, zomerpostelein, knoflook, rode bessen en diverse kruiden te oogsten.
Ook kun je zonnebloemen snijden.
Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.
Elke woensdag en donderdag vanaf 9.30 uur, heerlijk vers gebakken biologisch volkoren bruin desembrood van Oxerbakker Gijs.
Je vindt de broden in de kast bij de overkapping. Gaarne gepast en contant afrekenen (€ 3,75,- per brood). Op=op.
De hoge temperaturen zijn jullie ongetwijfeld niet ontgaan. Met dank aan het nieuwe beregeningssysteem houden de planten zich aardig goed. Wel is de sla aan het doorschieten maar deze is als ‘pluksla’ (losse blaadjes) gewoon te oogsten. De courgette- en zomerpompoenplanten produceren veel vruchten. Deze vruchten zijn minder lekker als ze te groot worden. Dagelijks lopen we de planten na en alles wat al geoogst kan worden wordt neergelegd neer in de kast bij de oogstinstructies. Dat mag je dus mee naar huis nemen. Een lekker recept voor de zomerpompoen vind je onderaan deze mail.
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. Bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst).
Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie
Voor 2 personen:
– twee zomerpompoenen
– de pastasaus uit de vorige weekmailing
– twee tenen knoflook
– 100 gram feta
Snijd het hoedje van de pompoen en hol de pompoen voorzichtig uit. Bak de stukjes pompoen in olie met een beetje knoflook. Voeg de saus toe en schep het geheel in de uitgeholde pompoen. Leg de stukjes feta boven op en zet de pompoenen 30 minuten in de oven op 180 graden.