Deze week op De Veldhof (woensdag 14 oktober t/m zondag 1 november 2020)

I.V.M. MIJN VAKANTIE ONTVANG JE HET OOGSTAANBOD VOOR DE KOMENDE DRIE WEKEN!
De zelfoogsters met een abonnement hebben de komende weken week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Radijs (nieuw)
Rucola
Koolraap
Knolselderij
Raapstelen
Spinazie
Mosterdblad
Sperziebonen (op=op)
Courgette (op=op)
Zomerpompoen (op=op)
Groenselderij
Palmkool
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie

Kruiden: salie, tijm, lavas, peterselie, oregano en basilicum
Bloemen: zonnebloemen (gaarne apart afrekenen via de Veldwinkel)
Aandeel pompoenen voor november: Heb je je pompoenen nog niet mee naar huis genomen? Dat kan uiterlijk t/m woensdag 14 oktober! Abonnementhouders mogen vier pompoenen per volwassene mee naar huis nemen.

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. pompoen, knolselderij, rucola, raapstelen, koolraap, groenselderij, Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, en diverse kruiden te oogsten. Ook kun je zonnebloemen snijden. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.

Vakantie Valérie
Vanaf zaterdag 10 oktober ben ik op vakantie t/m zondag 1 november. Als seizoenswerker kan ik in de zomermaanden niet op vakantie met mijn gezin. De komende drie weken ga ik Limburg verkennen. Tijdens mijn vakantie ben ik bereikbaar via e-mail of via whats-app. Back-up voor urgente zaken is geregeld.


Corona
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. In de kast bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst). Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Koolraap met (vegetarische) kip
– 400 gram koolraap
– 10 cherry tomaten
– 125 gram prei
– 100 ml creme fraiche
– 150 gram (vegetarische) kipstukjes (gaar)
– 1 teen knoflook
– verse kruiden zoals salie, tijm en oregano
Schil de koolraap en rasp deze in kleine stukken of haal de koolraap door een spiraalsnijder. Verwarm de oven op 170 graden. Doe de tomaten in een kleine ovenschaal, giet er olijfolie overheen en bestrooi met Italiaanse kruiden. Rooster ongeveer 25 minuten in de oven. Halveer ondertussen de prei in de lengte, snijd in halve maantjes en spoel schoon. Bak de prei een paar minuten in wat olijfolie en pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de creme fraiche toe en een scheut water. Roer om en laat vijf minuten garen. Voeg de kipstukjes toe en breng op smaak met peper en zout. Wok ondertussen de koolraap stukjes met olijfolie beetgaar in 8 minuten. Verdeel de koolraap over twee borden en schep de saus en de tomaten er over heen.