Deze week op De Veldhof (woensdag 7 t/m 11 oktober 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Rucola
Koolraap
Knolselderij
Raapstelen
Spinazie (op=op)
Mosterdblad (op=op)
Sperziebonen (op=op)
Courgette (op=op)
Zomerpompoen (op=op)
Groenselderij
Palmkool
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie

Basis: aardappelen (laatste week)
Kruiden: salie, tijm, lavas, peterselie, oregano en basilicum
Bloemen: zonnebloemen (gaarne apart afrekenen via de Veldwinkel)
Aandeel pompoenen voor november: Deze week gaarne je aandeel pompoenen meenemen naar huis! Zie uitleg onderstaand.

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. pompoen, knolselderij, rucola, raapstelen, koolraap, aardappelen, groenselderij, Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, en diverse kruiden te oogsten. Ook kun je zonnebloemen snijden. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.

Najaarsstop Oxerbrooddag op De Veldhof
De afgelopen maanden konden wij elke woensdag genieten van vers Oxerbrood van bakker Gijs Zijlstra. Nu het weer omgeslagen is moeten we de brood levering voor de komende maanden stop zetten, mede omdat er nog geen fatsoenlijke overkapping is. Komend voorjaar worden de brode weer geleverd op de tuinderij. Wil je de komende maanden wel dit heerlijke brood blijven afnemen? Dan kun je terecht bij het Gorsseld Kaashuys of bij bakker Gijs op de Oxerweg in Epse je brood ophalen.


Pompoenen voor abonnementhouders
Vanaf woensdag liggen de pompoenen klaar om mee naar huis te nemen. Op de tuinderij kan ik ze helaas niet bewaren en daarom wil ik je vragen om jouw aandeel in de pompoenen deze week alvast mee naar huis te nemen. De pompoenen zijn gepland voor de maand november maar het staat je uiteraard vrij om ze nu al op te eten. Wil je ze wel bewaren dan doe je dat het beste in een ruimte waar het minstens 12 graden is (en ook weer niet veel warmer) en waar ze los van elkaar kunnen liggen. Bijvoorbeeld op de traptreden of in de bijkeuken. Per volwassene mag je vier pompoenen mee naar huis nemen. De pompoenen liggen in de kast bij de oogstinstructies. Wil je meer pompoenen? Dan vind je ze in de andere kast bij de overkapping en kun je deze los afrekenen via de webwinkel.


Vakantie Valérie
Vanaf zaterdag 10 oktober ben ik drie weken op vakantie. Als seizoenswerker kan ik in de zomermaanden niet op vakantie met mijn gezin en nu hoop ik komende drie weken naar het warme Zuiden te reizen, mits de Corona bepalingen dat toelaten. Eind deze week ontvang je een mailing met te oogsten groenten voor de komende drie weken. Tijdens mijn vakantie ben ik bereikbaar via e-mail of via whats-app. Back-up voor urgente zaken is geregeld.


Corona
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. In de kast bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst). Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Knolselderij-champignon gratin
– 500 gram knolselderij
– 500 gram gesneden kastanjechampignons
– 1 middelgrote ui
– 120 ml (haver)melk
– 1 ei
– 200 gram zachte geitenkaas
– 100 gram geraspte kaas
– verse kruiden zoals salie, tijm en oregano
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de champignons met peper een paar minuten op middelhoog vuur. Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in dunne plakjes. Snijd de ui in halve ringen, meng alle groenten door elkaar en verdeel ze over een ingevette ovenschaal. Roer het ei, de melk, de fijngesneden kruiden en de geitenkaas met een vork tot een egaal mengsel en verdeel het mengsel over de groenten in de schaal. Bestrooi met de geraspte kaas en bak de gratin in 45 minuten gaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *