Deze week op De Veldhof (woensdag 25 t/m zondag 29 december 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben de komende week keuze uit…

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. boerenkool, rucola, raapstelen, koolraap, groenselderij, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, en diverse kruiden te oogsten. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.

Laatste twee weken zelfoogsten op de tuin… en meewerkdag op zondag 13 december
Langzaamaan gaan we richting het einde van het oogstseizoen. De zelfoogst abonnementen lopen nog twee weken door, t/m zondag 6 december. Daarna begint de winterstop. In principe gaan we begin mei weer open. Mocht de nieuwe tunnelkas (nog even wachten op de vergunning) deze winter geplaatst kunnen worden dan gaan we wellicht al eerder open.Op zondag 13 december organiseer ik een meewerkdag, uiteraard met in achtneming van de Corona bepalingen. Die dag planten we nieuwe bomen (peren, walnoten en tamme kastanje). Ook voorzien we de vorig jaar aangeplante bijenhaag van een dikke laag houtsnippers en bladmateriaal. Een warme soep tussen de middag wordt verzorgd. De meewerkdag is van 10 tot 16 uur. I.v.m. met Corona kunnen we die dag maximaal 15 vrijwilligers ontvangen. We werken in groepjes van maximaal twee mensen. Wil je die dag komen helpen? Dan gaarne bij mij aanmelden via mail of app.


Corona
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. In de kast bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst). Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Pasta met rode bietensaus en geitenkaas
– 300 gram volkorenpasta
– 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 1/2e eetlepel vers tijmblad
– 800 gram geraspte bietjes
– 1/2e citroen
– 125 gram verse geitenkaas met honingKook de spaghetti beetgaar. Hak ondertussen de pistachenoten grof en rooster de noten zonder vet in 3 minuten goudbruin in een koekenpan. Laat de noten afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook op hoog vuur. Voeg na een paar minuten de geraspte biet toe en verwarm deze een paar minuten mee. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zet de bietjes op laag vuur, voeg sap en raspel toe, samen met de fijngesneden tijmblaadjes. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus over de pasta en voeg tot slot de verkruimelde geitenkaas en de pistachenoten er over heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *