Deze week op De Veldhof (woensdag 4 t/m zondag 8 november 2020)

De zelfoogsters met een abonnement hebben de komende week keuze uit…

Losse oogst

Zelfoogsters zonder abonnement zijn welkom om o.a. pompoen, rucola, raapstelen, koolraap, groenselderij, Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, en diverse kruiden te oogsten. Aanbod en prijzen voor de komende week vind je vanaf maandag in de Veldwinkel. Daar kun je na het oogsten ook afrekenen.


Plantjesmarkt op De Veldhof
In de overkapping vind je diverse planten voor de verkoop: aardbeien (twee rassen) en zomerframboos.
Voor het volledige aanbod en prijzen, zie de Veldwinkel.

Corona
Bij het oogsten en het in en uitlopen gaarne de gepaste afstand van minstens 1,5 meter aanhouden. In de kast bij de overkapping vind je naast de instructies voor het zelfoogsten ook een desinfecteermiddel en papier op rol dat je kunt gebruiken om de messen en info bladen mee te ontsmetten (indien gewenst). Ik wens je een fijne oogstweek! Hartelijke groet, Valérie

Meiraap met honing en hazelnoten (bijgerecht)
– 400 gram meirapen (schoongeboend)
– 10 gram boter of kokosvet
– 1 eetlepel honing
– 50 gram hazelnoten
– 1/2e eetlepel vers tijmblad

Snijd de onderkant en de bovenkant van de meiraap er af. Snijd de meiraap in partjes van ongeveer 1 cm. Verhit de boter of het kokosvet in een kleine braadpan, schep de meirapen er door heen en bak een paar minuten. Voeg 50 ml water en de honing toe en stoof op laag vuur en met deksel op de pan ongeveer 5 minuten. Haal het deksel van de pan en laat het vocht een paar minuten verdampen (blijven roeren). Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder boter. Hak de noten daarna grof en meng ze samen met de fijngesneden tijm door de meirapen.