Deze week op De Veldhof (woensdag 12 t/m zondag 16 mei 2021)

Zelfoogsters met een abonnement hebben de komende week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Groene krulsla

Batavia sla

Groene bindsla

Mesclun (slamix)

Raapstelen

Paksoi Shanghai

Radijs

Lente knoflook

Losse oogst

Groene krulsla

Kruiden: salie, tijm, lavas, oregano


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin…
De eerste oogstweek was zeer geslaagd! Woensdagochtend konden we het seizoen openen met een regenboog die ‘eindigde’ boven de nieuwe tunnelkas. We zijn dit seizoen met 27 huishoudens (er is nog ruimte voor drie huishoudens) en iedereen heeft ruim kunnen oogsten. Ook deze week kunnen we weer met name van de groenten uit de kas genieten.

De groenten op het land beginnen een inhaalslag te maken en hopelijk kunnen we volgende week daar de eerste oogst uit halen. De combinatie van veel regen en gemiddeld iets hogere temperaturen doet de planten goed.

De laatste nachtvorsten zijn achter de rug. Rond IJsheiligen zijn wij altijd nog alert, er kan zo maar nog een onverwachte nachtvorst opkomen. Ook is er nog een harde wind en daarom blijven de vliesdoeken nog even over de planten liggen.


Losse oogsters

Vanaf deze week zijn losse oogsters ook welkom om te komen oogsten. Weliswaar nog niet zo’n ruim assortiment maar de groene krulsla is wel de moeite waard om langs te komen.


Moestuin Vullerschool van start op De Veldhof

De kinderen en docenten van de Vullerschool hebben de afgelopen weken hard gewerkt en een fantastische moestuin neergezet. Neem vooral een keer een kijkje achter de houtwal. De tuintjes worden door de kinderen beheerd en vandaag heeft groep 5 de eerste tuinbonen er in gezet. Alle oogst is straks voor de schoolkeuken zodat de kinderen ook lekkere gerechten kunnen maken en hun eigen groente kunnen eten.


Meewerkdag op zaterdag 22 mei van 9.30 uur tot 16 uur

Tijdens de meewerkdag pakken we diverse onderhoudsklussen op zoals het vervangen van het gaas van de omheining, het uitrijden van houtsnippers op de vorig jaar aangeplante bijenhaag en het voedselbos; we planten pompoenen en rijden compost uit over de groentebedden. Ook vullen we de takkenril op de natuurspeelplaats aan met gesnoeide takken. En we zetten de nieuwe kantine in elkaar! De blauwe huisjes op wielen die aan de zijkant van het terrein staan hebben we gedoneerd gekregen; deze worden voor elkaar neergezet en vormen dan samen een ruimte van 4,5 x 6 meter.

Indien mogelijk graag een kruiwagen en/of spade meenemen. Gaarne zelf drinkwater, lunch en een soepkom meenemen. Wij zorgen voor een warme soep tussen de middag, uiteraard met groenten uit eigen tuin.

Wil je die dag komen helpen? Dan gaarne aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nl. We werken met in achtneming van de dan geldende Corona maatregelen.


Recept van de week: raapstelen stamppotje
– een bos raapstelen
– 1 kilo (zoete) aardappelen
– 100 gram geitenkaas
– olijfolie
– peper en zout

Was de raapstelen, laat ze goed uitlekken en snijd ze dan in kleine stukken. Kook ondertussen de (zoete) aardappels gaar. Giet de aardappels daarna af en stamp de aardappels. Voeg daarna een flinke scheut olijfolie, de raapstelen, de geitenkaas en peper en zout toe en meng het door elkaar. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *