Deze week op De Veldhof (woensdag 16 t/m zondag 20 juni)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Rode eikenbladsla, rode en groene krulsla, groene kropsla

Rucola & mesclun (nieuw bed!)

Uien (nieuw!)

Snijbiet (nieuw!)

Zomer wortels (nieuw!)

Venkel

Koolrabi

Radijs & daikon (witte radijs)

Raapstelen

Peultjes

Asperges (wanneer beschikbaar)

Rabarber & aardbeien (wanneer beschikbaar)

Losse oogst

Rode eikenbladsla, rode en groene krulsla, groene kropsla, rucola, radijs, raapstelen, venkel, koolrabi, peultjes, snijbiet, zomer wortels

Kruiden: salie, tijm, oregano, koriander, dragon


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin…

Tropische temperaturen deze week. Alle avonden staan de sproeiers aan en de groenten redden zich tot nu toe prima. Vanaf deze week kunnen we van aardbeien, zomer wortels, snijbiet en diverse soorten sla genieten. Deze week kun je ook uien oogsten. Door het koude voorjaar zijn deze kleiner dan in voorgaande jaren.

Volgende week begint de tuinbonenoogst. Doorgeschoten andijvie en pioniersplanten (onkruid) leggen we deze week tussen de andere groenten in zodat er een goede mulchlaag ontstaat en het vocht beter vast gehouden kan worden en zorgen de oude planten voor voedingsstoffen voor de nieuwe planten. Op die manier wordt de kringloop zo veel mogelijk gesloten.


Recept van de week: hartige taart met snijbiet en dragon

– een bosje snijbiet

– 1 ui

– 1 handje verse salie en 1 handje verse dragon

– 75 gram feta; 100 gram ricotta en 50 gram geraspte kaas

– 5 vellen voor hartige taartdeeg

– 15 gram pijnboompitten en 15 gram amandelschaafsel

– rasp van 1 citroen

– olijfolie, peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en verse kruiden fijn. Snij de snijbiet (steel en blad) grof. Bak de ui met een scheut olijfolie. Voeg na een paar minuten de snijbiet en de kruiden toe. Haal de pan van het vuur en voeg de feta, geraspte kaas, pijnboompitten, citroenrasp en zout en peper toe en meng het geheel. Vet een bakvorm in en beleg deze met de deegvellen, ook de opstaande randen. Verdeel het groentenmengsel over het deeg en beleg dit vervolgens met wat klodders ricotta. Garneer met de amandelen en bak de taart ongeveer 30 minuten op 180 graden goudbruin.


Voor meer recepten per groente: zie De Wassende Maan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *