Deze week op De Veldhof (woensdag 4 t/m zondag 8 augustus)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Groene krulsla & ijsbergsla

Aardappels Vitabella (nieuw!)

Courgette geel & groen & zomerpompoen

Venkel (nieuw bed!)

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Sperziebonen

Prei

Zomerwortels

Komkommer & tomaat (wanneer beschikbaar)

Witte aalbes & rode aalbes

Losse oogst

Groene krulsla, IJsbergsla, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, spitskool, aardappels Vitabella, sperziebonen, prei, venkel en knoflook

Witte aalbes & rode aalbes

Kruiden: salie, tijm, oregano, koriander, dragon, basilicum


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Oogsten in de zomervakantie

Ga je binnenkort op vakantie en kom je niet oogsten? Je mag je buren/vrienden in jouw plaats laten oogsten (equivalent van jouw huishouden) of er voor kiezen om aan het eind van het seizoen maximaal twee weken in te halen met oogsten. Je hoeft dat niet door te geven. Het is fijn als je je buren/vrienden uitlegt hoe het zelfoogsten werkt.


Pasta met snijbiet en room

– 600 gram snijbiet

– 300 gram pasta

– 1 grote ui (grof gesneden)

– 2 tenen knoflook (geperst)

– 250 ml (plantaardige) slagroom

– verse tijm

– stuk kaas om te raspen

Kook de pasta beetgaar. Was ondertussen de snijbiet en snijd de stelen van de snijbiet in kleine stukjes en bewaar deze apart. Snijd het blad grof. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie. Bak de ui totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook toe. Voeg de stelen van de snijbiet toe en bak een aantal minuten mee. Voeg daarna het blad toe en bak het een minuut of vijf totdat het blad zacht is. Zet het vuur laag en voeg de slag en fijngesneden tijm toe. Laat op laag vuur pruttelen en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het mengsel door de afgegoten pasta en rasp er wat kaas over heen.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *