Deze week keuze uit…
Zelfoogst abonnement
Rode en groene krulsla, groene kropsla
Rucola, mesclun & bladmosterd
Spitskool (nieuw!)
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Venkel
Tuinbonen
Kapucijners
Peultjes/ erwten
Knoflook (zie uitleg over het rooien en drogen)
Frambozen (nieuw!)
Aardbeien (wanneer beschikbaar)
Losse oogst
Rode en groene krulsla, groene kropsla, venkel, peultjes/ erwten, kapucijners, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, spitskool en knoflook
Kruiden: salie, tijm, oregano, koriander, dragon
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Knoflook mee naar huis…
Dit jaar hebben we veel knoflook. De bollen zijn soms wat kleiner dan in andere jaren (koud voorjaar) maar ze hebben een goede smaak. De bollen moeten nu gerooid worden en gedroogd. Idealiter liggen de bollen een paar dagen in de zon (droog) en worden ze daarna in de wind gedroogd, onder een afdak. Op de tuinderij is er helaas geen faciliteit om de knoflook goed te kunnen drogen. Daarom wil ik je vragen om dat zelf thuis te doen. Elke volwassen abonnee mag 20 bollen mee naar huis nemen. Wil je je verdiepen in het drogen en eventueel vlechten van de knoflook? Lees dan dit artikel: Knoflook drogen en vlechten (tuindingen.nl)
Stokbonen planten
Deze week wordt een deel van de peul planten gerooid. Mochten er nog peulen aan zitten dan kun je die er tussenuit halen. We leggen de planten naast de poort neer. De planten gaan er nu uit omdat deze week een voorgezaaide lichting van 1200 stokbonen op die plek geplant wordt. Ook de kapucijners zullen binnenkort er uit gehaald worden zodat ook daar stokbonen kunnen groeien.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan