Deze week op De Veldhof (woensdag 29 september t/m zondag 3 oktober)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Bladmosterd

Groenselderij

Raapstelen

Rucola

Meiraap & rammenas

Bietjes rood (op=op)

Palmkool

Courgette geel & groen, zomerpompoen & patisson

Spinazie

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Sperziebonen groen en paars & snijbonen

Winterwortels

Losse oogst

Pompoenen (diverse rassen!), raapstelen, courgette, patisson, zomerpompoen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, sperziebonen en knoflook

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, basilicum


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Pompoenen oogst (losse verkoop)

Deze week gaan de pompoenen in de verkoop. Je kunt ze zelf wegen en per 100 gram (€ 0,50 ) of 500 gram (€ 2,50 ) afrekenen in de online Veldwinkel.

Oogstfeest

Wat een fantastisch zomers oogstfeest hebben wij gehad. Met dank aan cateraar Nadja (Cucin@Casa) die onze groenten tot heerlijke gerechten heeft verwerkt. Voor meer foto’s, zie hier.


Groenselderij met wortel en boontjes

300 gram groenselderij in stukjes

100 gram wortel in stukjes

2 knoflooktenen

1 potje kidneybonen

1 tomaat of paprika in stukjes gesneden

100 gram sperziebonen, gedopt en in stukken

150 gram pittig gekruide tofu

1 theelepel Mexicaanse of Italiaanse kruidenmix, cayennepeper, peper en zout

Roerbak de knoflook, selderij, sperziebonen en wortel op hoog vuur in een scheut olie. Na een paar minuten voeg je een scheut water toe en laat je het een 10 minuten stoven. Voeg de overige ingrediënten toe en laat op laag vuur nog 10 minuten garen.

Heerlijk bij mais of couscous.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *