Deze week keuze uit…
Zelfoogst abonnement
Bladmosterd
Groenselderij
Raapstelen
Rucola
Meiraap & rammenas
Bietjes rood (op=op)
Palmkool
Courgette geel & groen, zomerpompoen & patisson
Spinazie
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Sperziebonen groen en paars & snijbonen
Winterwortels
Losse oogst
Pompoenen (diverse rassen!), raapstelen, courgette, patisson, zomerpompoen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, sperziebonen en knoflook
KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, basilicum
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Pompoenen oogst (losse verkoop)
Deze week gaan de pompoenen in de verkoop. Je kunt ze zelf wegen en per 100 gram (€ 0,50 ) of 500 gram (€ 2,50 ) afrekenen in de online Veldwinkel.
Oogstfeest
Wat een fantastisch zomers oogstfeest hebben wij gehad. Met dank aan cateraar Nadja (Cucin@Casa) die onze groenten tot heerlijke gerechten heeft verwerkt. Voor meer foto’s, zie hier.
Groenselderij met wortel en boontjes
300 gram groenselderij in stukjes
100 gram wortel in stukjes
2 knoflooktenen
1 potje kidneybonen
1 tomaat of paprika in stukjes gesneden
100 gram sperziebonen, gedopt en in stukken
150 gram pittig gekruide tofu
1 theelepel Mexicaanse of Italiaanse kruidenmix, cayennepeper, peper en zout
Roerbak de knoflook, selderij, sperziebonen en wortel op hoog vuur in een scheut olie. Na een paar minuten voeg je een scheut water toe en laat je het een 10 minuten stoven. Voeg de overige ingrediënten toe en laat op laag vuur nog 10 minuten garen.
Heerlijk bij mais of couscous.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan