Deze week keuze uit…
Zelfoogst abonnement
Bladmosterd
Groenselderij (nieuw!)
Raapstelen
Rucola
Meiraap & rammenas
Bietjes rood (op=op)
Palmkool
Courgette geel & groen, zomerpompoen & patisson
Spinazie
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Sperziebonen groen en paars & snijbonen
Winterwortels (nieuw!)
Losse oogst
Raapstelen, courgette, patisson, zomerpompoen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, sperziebonen en knoflook
KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, basilicum
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Pompoenen oogst (abonnementhouders)
De pompoenen zijn van het veld gehaald. Een mooie oogst van diverse rassen. De pompoenen zijn ingepland voor de laatste weken van het seizoen (november/december) maar omdat wij ze niet vorstvrij kunnen bewaren op de tuinderij willen we je vragen om deze week jouw aandeel pompoenen op te halen.
Je ontvangt morgen een mail met uitleg over jouw aandeel van de pompoenen, waar je ze kunt ophalen en hoe je ze thuis kunt bewaren. Vanaf volgende week wordt het restant aan pompoenen aangeboden als losse verkoop.
Najaarsteelt in de kas
Vandaag zijn alle tomatenplanten uitgetrokken, zijn de teeltbedden geschoffeld en van compost voorzien en zijn de eerste paksoi en Chinese kool geplant. Komende weken planten/zaaien wij sla, mesclun, andijvie, raapstelen, spinazie en veldsla in de kas. Deze gewassen zullen deels ook buiten worden geplant of gezaaid.
Veldlunch zondag a.s.
Deze zondag hopen wij een mooi oogstfeest met elkaar te kunnen vieren. De mensen die zich aangemeld hebben voor de lunch ontvangen woensdag hierover een mail. De cateraar heeft mooie gerechten bedacht; de stoelen en tafels zijn gereserveerd maar de komende dagen wachten we nog af hoe het weer er uit gaat zien.
Meiraapjes soep
- 500 gram meirapen
- 2 uien
- 2 knoflooktenen
- 1 bosje bieslook of basilicum
- 1 bio bouillonblokje
- 1 eetlepel (plantaardige) boter
- peper en zout
Snijd de uien in grove stukken en fruit deze in een grote pan. Voeg de knoflooktenen en de fijngesneden meirapen toe. Laat mooi bruin worden en blus daarna af met een halve liter (lauw) water. Voeg het bouillonblokje toe en laat op laag vuur 15 minuten koken. Haal de pan van het vuur, voeg de kruiden en peper en zout toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan