Deze week keuze uit…
Zelfoogst abonnement
Tatsoi (nieuw!)
Sla
Bladmosterd
Groenselderij
Raapstelen
Rucola
Meiraap & rammenas
Palmkool
Courgette geel & groen, zomerpompoen & patisson
Spinazie
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Sperziebonen groen (nieuw bed!) en paars & snijbonen
Winterwortels
Losse oogst
Pompoenen (diverse rassen!), raapstelen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, sperziebonen en knoflook
Losse verkoop pompoenen: Je kunt de pompoenen zelf wegen en per 100 gram (€ 0,50 ) of 500 gram (€ 2,50 ) afrekenen in de online Veldwinkel.
Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.
KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, basilicum
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Op de tuin…
De tunnelkas is vol geplant met sla, paksoi, Chinese kool en tatsoi. Najaarsteelt in een kas is nieuw voor ons, we zijn heel benieuwd hoe dat loopt. Ook is er een beetje slakkenvraat in de kas. Wij lopen dit regelmatig na en verwijderen de slakken. Tot nu toe valt de vraat erg mee.
Afgelopen weken hebben wij nieuwe aardbeienbedden gemaakt. Het oude bed hadden wij gemulchd (de bodem bedekken met organisch materiaal) met hooi waarvan wij aannamen dat het niet meer zou ontkiemen. Helaas bleek dit niet het geval en het aardbeienbed veranderde in een grasmat. We hebben de planten er uit gehaald en in het oude pompoenenbed neergezet. De nieuwe aarbeienbedden zijn gemulchd met Nieuw Zeelandse spinazie.
Deze week verkopen wij de laatste aardbeienplanten: je vindt ze in de kast bij de pompoenen. Graag zelf afrekenen in de online Veldwinkel.
Onbeperkt Nieuw Zeelandse spinazie oogsten (abonnees)
Er staat nog steeds veel Nieuw Zeelandse spinazie. Deze plant kan niet tegen nachtvorst. Abonneehouders kunnen daarom tot aan de vorst extra Nieuw Zeelandse spinazie oogsten en dit bijvoorbeeld invriezen. Voor abonneehouders is dit onbeperkt mits voor eigen gebruik; losse oogsters kunnen afrekenen via de Veldwinkel. Onderaan deze mail vind je een recept voor deze lekkere spinazie.
Stoofpotje met gerst en Nieuw Zeelandse spinazie
- 150 gram gerst (eerst 24 u laten weken in water)
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 4 stengels groenselderij
- 150 gram wortels
- 1,5e liter groentenbouillon
- 250 gram rode linzen (gedroogd)
- verse tijm, rozemarijn en salie
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 300 gram Nieuw Zeelandse spinazie (alleen blad, geen stelen)
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze met olie in een pan. Voeg na een paar minuten de fijngesneden bleekselderij en wortel toe en bak mee. Voeg de groentenbouillon, de geweekte gerst, verse (klein gesneden) kruiden en het komijnzaad toe en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna op laag vuur pruttelen en voeg de linzen toe. Snijd de spinazie in repen en laat dit de laatste minuten meekoken. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.