Deze week op De Veldhof (woensdag 27 t/m zondag 31 oktober)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Prei (nieuw!)

Paksoi (nieuw!)

Tatsoi

Sla (op=op)

Bladmosterd

Groenselderij

Raapstelen

Rucola

Meiraap & rammenas

Palmkool

Spinazie

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Sperziebonen groen & snijbonen

Winterwortels

Losse oogst

Pompoenen (diverse rassen!), raapstelen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, sperziebonen en knoflook

Losse verkoop pompoenen: Je kunt de pompoenen zelf wegen en per 100 gram (€ 0,50 ) of 500 gram (€ 2,50 ) afrekenen in de online Veldwinkel.

Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, basilicum


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***



Linzensoep met Nieuw Zeelandse spinazie

  • 400 gram Nieuw Zeelandse spinazie, zonder steel
  • 150 gram donkergroene linzen (Le Puy)
  • 2 meiraapjes
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1,2 liter groentenbouillon
  • 1 citroen
  • olie, peper en zout
  • 4 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 volle tl komijnpoeder
  • 1 volle tl korianderpoeder
  • 2 el pijnboompitten

Snijd de ui, knoflook en meirapen fijn en verhit deze in een pan met een flinke scheut olijfolie. Bak de komijn- en korianderpoeder kort mee, voeg de linzen en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur sudderen totdat de linzen gaar zijn (ongeveer 25 minuten).

Snijd de Nieuw Zeelandse spinazie in dunne plakken. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

Wanneer de linzen bijna gaar zijn voeg je de spinazie toe en laat enkele minuten mee sudderen. Pureer met een staafmixer, breng op smaak met peper, zout en citroen sap en garneer met yoghurt en pijnboompitten.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *