Deze week op De Veldhof (woensdag 20 t/m zondag 24 oktober)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Tatsoi

Sla

Bladmosterd

Groenselderij

Raapstelen

Rucola

Meiraap & rammenas

Palmkool

Courgette geel & groen, zomerpompoen & patisson (op=op)

Spinazie (nieuw bed!)

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Sperziebonen groen (nieuw bed!) en paars & snijbonen

Winterwortels

Losse oogst

Pompoenen (diverse rassen!), raapstelen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet, Nieuw Zeelandse spinazie, palmkool, sperziebonen en knoflook

Losse verkoop pompoenen: Je kunt de pompoenen zelf wegen en per 100 gram (€ 0,50 ) of 500 gram (€ 2,50 ) afrekenen in de online Veldwinkel.

Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, basilicum


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin…

De uien en knoflook zijn gepoot in bedden met veel compost. Dit seizoen was de uienoogst matig. Hopelijk is er komend seizoen wel weer een mooie opbrengst.

Deze week verkopen wij de laatste aardbeienplanten: je vindt ze in de kast bij de pompoenen. Graag zelf afrekenen in de online Veldwinkel.

Wie heeft er zin om te helpen met klussen?

Dit voorjaar hebben wij een prachtige workshopruimte cadeau gekregen. Hier mag nog het een en ander aan opgeknapt worden. De vloer moet vervangen worden, schuren en verven van de binnenkant en een keukenblok maken. Wie heeft er zin en tijd om te helpen met klussen? Dit kan op eigen tijd (start, november) of tijdens de meewerkdagen op zaterdag 13 en 27 november.




Wokschotel met wortel en tatsoi

  • 150 gram couscous
  • 300 gram wortel
  • 200 gram tatsoi
  • 2 rode uien
  • sojasaus
  • 1 blokje groentenbouillon
  • olie, peper en zout
  • 150 gram wortels

Breng water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Spoel de couscous in een zeef onder de kraan, doe het daarna in een kom en giet de bouillon er over heen totdat de couscous net onder water staat. Dek de kom af. Na 5 minuten heeft de couscous het water opgenomen.

Verhit olie in een wok en fruit de fijngesneden uien. Voeg na een paar minuten de fijngesneden wortel toe. Voeg daarna de fijngesneden tatsoi toe en bak mee. Wanneer deze begint te slinken breng je het gerecht op smaak met sojasaus en wok nog een paar minuten.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *