Deze week op De Veldhof (woensdag 1 t/m zondag 5 december)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Veldsla (nieuw!)

Spruiten (nieuw!)

Koolraap (nieuw!)

Pluksla (nieuw!)

Boerenkool, paars en groen (nieuw bed)

Prei (op=op)

Aardpeer (op=op)

Chinese kool

Paksoi (nieuw bed)

Tatsoi

Bladmosterd

Raapstelen (op=op)

Rucola

Meiraap (op=op)

Palmkool (op=op)

Spinazie

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Winterwortels (op=op)

Losse oogst

Deze week is er helaas geen groente voor losse verkoop. Volgende week en de week daarna sluiten we het oogstseizoen af en in die weken wordt alle groente voor losse oogst aangeboden.

Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, koriander, peterselie


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Laatste week oogstabonnement

Dit is de laatste week van het zelfoogstseizoen (abonnement). Daarna zijn er nog twee weken uitloop voor abonnees die (maximaal twee) weken gemist hebben. Je mag deze weken dan inhalen. Heb je wel het hele seizoen geoogst en wil je nog een paar weken verder oogsten? Dat kan, tegen losse betaling via de online Veldwinkel. Losse oogsters zijn dan ook welkom.

Aanmelden voor het nieuwe seizoen (start 11 mei 2022)

Op 19 december sluiten wij de poorten. Alle groente die er dan nog is is voor onze vrijwilligers die deze winter doorwerken op de tuin.

Deze week ontvang je een uitnodiging om een (anonieme) vragenlijst in te vullen. Daarmee probeer ik voor komend oogstseizoen jullie bevindingen en wensen te verwerken in bijv. het teeltplan.

Het nieuwe oogstseizoen gaat waarschijnlijk van start op woensdag 11 mei 2022. Je kunt je nu alvast opgeven door het aanmeldformulier op de website in te vullen. Komend seizoen is er ruimte voor ongeveer 50 huishoudens met een abonnement.

Meewerkdag op zaterdag 11 december, 10 – 16 uur

De meewerkdag van afgelopen zaterdag ging niet door i.v.m. het slechte weer. We hopen op zaterdag 11 december alsnog de kantine te verven, de takkenrillen te vullen en wat snoeiwerkzaamheden op te pakken. Je bent van harte welkom! Graag even aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nl.

Soep wordt verzorgd, graag zelf lunch en drinkwater meenemen.

Kerstborrel op donderdag 23 december van 14 tot 16 uur

Op donderdag 23 december ben je welkom voor een glaasje gluehwein of chocolademelk bij het vuur. Kleed je vooral warm aan. In geval van regen wordt de kerstborrel geannuleerd.

Vliesdoek & deur tunnelkas

Op diverse groenten liggen vliesdoeken. Deze doeken beschermen de groenten tegen de kou. Als er een oogstbord bij staat dan kun je het doek optillen en daar oogsten. Bij deze het verzoek om het vliesdoek daarna weer terug te leggen. Ook de deur van de tunnelkas graag sluiten na bezoek en de zwarte rubberen tegels er tegen aan zetten. Hartelijk dank!

Vandalisme…

Helaas is afgelopen weekend geprobeerd in te breken in onze gele schaftkeet. Beide deuren zijn geforceerd en krom gebogen. Gelukkig hebben de deuren het wel gehouden en is de poging mislukt. Altijd laten wij de luiken van de schaftkeet openstaan zodat iedereen kan zien dat er geen waardevolle spullen in staan. Dat bleek nu niet voldoende, wij hangen nu een wildcamera op om nieuw of terugkerend ongewenst bezoek tegen te gaan. De nieuwe kantine is gelukkig niet beschadigd en een van onze vrijwilligers heeft de deuren gelukkig kunnen herstellen.Spruitjes stamppot met zoete aardappel en walnoot

  • 500 gram zoete aardappel
  • 300 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 30 gram walnoten, in stukjes
  • 1 knoflookteen, in stukjes
  • 1 tl mosterd
  • 1 scheutje (plantaardige) melk
  • optioneel: 40 gram oude kaas

Schil de zoete aardappel en snijd deze in stukken. Was de stukjes en kook gaar in ruim water met een beetje zout. Maak ondertussen de spruitjes schoon. Pel en snipper de ui en fruit deze in wat olijfolie in een wok. Voeg de fijngesneden knoflook toe. Voeg de spruitjes toe en wok mee. Wanneer deze bruin gekleurd zijn breng je ze op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan. Giet de aardappelen af en stamp fijn tot een puree. Voeg een scheutje melk, olijfolie en een theelepel mosterd toe en breng op smaak met peper en zout.

Leg de puree in je bord met de spruiten er boven op. Hak de walnoten en strooi deze (samen met snippers oude kaas) over de stamppot.


Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *