Deze week keuze uit…
Zelfoogst abonnement
Boerenkool, paars en groen (nieuw!)
Aardpeer
Paksoi
Tatsoi
Bladmosterd
Raapstelen
Rucola
Meiraap
Palmkool
Spinazie
Snijbiet
Nieuw Zeelandse spinazie
Winterwortels
Losse oogst
Deze laatste weken van het seizoen is er helaas geen groente voor losse verkoop.
Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.
KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, koriander (nieuw!)
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Meewerkdag op zaterdag 27 november
Afgelopen zaterdag is de nieuwe workshopruimte in de grondverf gezet. Op zaterdag 27 november gaat de tweede laag verf er op. Ook vullen we de takkenril aan met takken en snoeien we de wilgen. Heb je zin om te komen helpen? Dan gaarne even aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nl
De meewerkdag is van 10 tot 16 uur. Tussen de middag is er een warme soep. Neem je zelf drinkwater en lunch mee? Heel graag tot dan.

Geroosterde pompoen met boerenkool en tijm en koriander
- 1 kleine pompoen
- bladeren boerenkool van vier takken
- 5 dadels, in stukjes
- 100 gram walnoten, in stukjes
- 3 knoflooktenen, in stukjes
- 10 takjes tijm
- 5 stengels koriander
- 3 eetlepels sinaasappelsap
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen in smalle partjes (zonder steel of pitten). Leg de stukken in een ovenschaal en doe daar de knoflook, tijm en boerenkool (zonder steel en in stukken). Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en schuif 15 minuten in de oven. Haal de schaal daarna uit de oven en roer alles weer goed om. Verlaag de temperatuur naar 200 graden, voeg de dadels en walnoten toe en schuif opnieuw in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de pompoen zacht is en de boerenkool knapperig. Haal uit de oven, besprenkel met sinaasappelsap en strooi de fijn gesneden blaadjes koriander er over heen.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan