Deze week op De Veldhof (woensdag 24 t/m zondag 28 november)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Boerenkool, paars en groen (nieuw bed)

Prei (nieuw!)

Aardpeer

Chinese kool (nieuw!)

Paksoi

Tatsoi (nieuw bed)

Bladmosterd

Raapstelen

Rucola

Meiraap

Palmkool

Spinazie

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Winterwortels

Olijfkomkommer (nieuw!)

Losse oogst

Deze laatste weken van het seizoen is er helaas geen groente voor losse verkoop.

Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, koriander


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Laatste twee weken oogstabonnement

Het zelfoogstseizoen loopt nog twee weken, t/m zondag 5 december. Daarna zijn er nog twee weken uitloop voor abonnees die (maximaal twee) weken gemist hebben. Je mag deze weken dan inhalen. Heb je wel het hele seizoen geoogst en wil je nog een paar weken verder oogsten? Dat kan, tegen losse betaling via de online Veldwinkel.

Volgende week ontvang je een uitnodiging om een (anonieme) vragenlijst in te vullen. Daarmee probeer ik voor komend oogstseizoen jullie bevindingen en wensen te verwerken in bijv. het teeltplan. Ook organiseren we een bescheiden Kerstborrel (datum volgt) om het oogstseizoen af te sluiten.

Vliesdoek & deur tunnelkas

Op diverse groenten liggen vliesdoeken. Deze doeken beschermen de groenten tegen de kou. De komende nachten gaan de temperaturen omlaag. Als er een oogstbord bij staat dan kun je het doek optillen en daar oogsten. Bij deze het verzoek om het vliesdoek daarna weer terug te leggen.

Deze laatste twee weken kun je weer groente oogsten uit de tunnelkas. Ook de deur van de tunnelkas graag sluiten na bezoek en de zwarte rubberen tegels er tegen aan zetten. Hartelijk dank!

Meewerkdag zaterdag a.s. van 10 tot 16 uur

Vorige week is de nieuwe workshopruimte in de grondverf gezet. Zaterdag a.s. november gaat de tweede laag verf er op. Ook vullen we de takkenril aan met takken en snoeien we de bessenstruiken. Heb je zin om te komen helpen? Dan gaarne even aanmelden via info@tuinderijdeveldhof.nl

De meewerkdag is van 10 tot 16 uur. Tussen de middag is er een warme soep. Neem je zelf drinkwater en lunch mee? Heel graag tot dan.Geroosterde pompoen met boerenkool en tijm en koriander

  • 1 kleine pompoen
  • bladeren boerenkool van vier takken
  • 5 dadels, in stukjes
  • 100 gram walnoten, in stukjes
  • 3 knoflooktenen, in stukjes
  • 10 takjes tijm
  • 5 stengels koriander
  • 3 eetlepels sinaasappelsap

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen in smalle partjes (zonder steel of pitten). Leg de stukken in een ovenschaal en doe daar de knoflook, tijm en boerenkool (zonder steel en in stukken). Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en schuif 15 minuten in de oven. Haal de schaal daarna uit de oven en roer alles weer goed om. Verlaag de temperatuur naar 200 graden, voeg de dadels en walnoten toe en schuif opnieuw in de oven voor ongeveer 15 minuten, totdat de pompoen zacht is en de boerenkool knapperig. Haal uit de oven, besprenkel met sinaasappelsap en strooi de fijn gesneden blaadjes koriander er over heen.


Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *