Deze week op De Veldhof (woensdag 3 t/m zondag 7 november)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Aardpeer (nieuw!)

Paksoi (nieuw bed)

Tatsoi

Bladmosterd

Groenselderij

Raapstelen (nieuw bed)

Rucola

Meiraap (nieuw bed)

Palmkool

Spinazie (nieuw bed)

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Winterwortels (nieuw bed)

Losse oogst

Pompoenen (diverse rassen!), raapstelen, winterwortel, rucola, meiraap, snijbiet en Nieuw Zeelandse spinazie.

Losse verkoop pompoenen: Je kunt de pompoenen zelf wegen en per 100 gram (€ 0,50 ) of 500 gram (€ 2,50 ) afrekenen in de online Veldwinkel.

Losse verkoop aardbeienplanten: zelf afrekenen in de online Veldwinkel.

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, koriander (nieuw!)


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Einde oogstseizoen in zicht

Het zelfoogstseizoen loopt nog 5 weken, t/m zondag 5 december. Daarna zijn er nog twee weken uitloop voor abonnees die (maximaal twee) weken gemist hebben en willen inhalen en oogsters die tegen losse betaling nog de laatste groenten willen oogsten.

De komende weken komen er nog diverse groenten op het menu zoals boerenkool en spruiten. Deze groenten mogen nu nog niet geoogst worden. Her en der wordt er al geplukt en dat is niet de bedoeling anders komen we aan het einde van het oogstseizoen te kort. Daarom het verzoek om echt alleen daar te oogsten waar oogstborden staan. Staat er geen bord? Dan is die groente voor een later moment.

Losse verkoop pompoenen

In de kast lagen nog veel pompoenen, voor de losse verkoop. Deze zijn niet voor de abonnees. Abonnees hebben eerder al hun aandeel in de pompoenen kunnen ophalen. Heb je toch pompoenen uit de kast meegenomen? Zou je die dan alsnog willen afrekenen? De kast is nu namelijk leeg en er is niets afgerekend.

Afrekenen kan via de online Veldwinkel. Mijn grote dank!

Opnames tv programma maandag a.s. – zelfoogster gezocht!

Maandag a.s. worden er opnames gemaakt op de tuin voor een tv-programma dat ik helaas hier niet mag noemen. Er komt o.a. een chef-kok koken met onze groenten en ook zou het leuk zijn om een zelfoogster ‘in actie’ te kunnen filmen en te interviewen. Heeft een van jullie zin om hier aan mee te werken? Maandag a.s. om 10 uur. Als je interesse hebt dan hoor ik dat graag van je via info@tuinderijdeveldhof.nlStoofpotje met aardpeer, winterwortel en verse koriander

 • 500 gram geschilde aardpeer
 • 100 gram rode linzen
 • 2 winterpenen
 • 2 meirapen
 • 1 ui
 • 4 tenen knoflook
 • 400 ml groentenbouillon
 • 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
 • 3 laurierblaadjes
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels kurkuma
 • 1 theelepel kaneel
 • 1/2e theelepel gemberpoeder
 • 1/2e theelepel chili vlokken

Snijd alle groenten in kleine delen. Verwarm een stoofpan met een flinke scheut olijfolie en bak eerst de uien en knoflook samen met de laurier en alle kruiden. Voeg daarna de aardpeer, winterpeen en meiraap toe. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak deze 5 minuten mee.

Voeg de bouillon en de linzen toe. Zet het vuur laag en laat 20 minuten pruttelen. Schep tussendoor om zodat de pan niet aanbrandt.

Verwijder de laurierbladeren en voeg nog wat peper toe aan het gerecht.


Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *