Deze week op De Veldhof (woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Koolrabi wit

Rode bietjes 

Tuinbonen

Peultjes

Venkel

Rode eikenbladsla

Meiraap

Spitskool (nieuw!)

Palmkool 

Nieuw Zeelandse spinazie

Stengelui

Knoflook 

 

FRUIT VOOR ABONNEES: Zomerframbozen, rode aalbes (nieuw!)

Losse oogst

Rode eikenbladsla, meiraap, peultjes, venkel, Nieuw Zeelandse spinazie, koolrabi wit, palmkool, tuinbonen, stengelui, knoflook, rode aalbes

 

Plantjesmarkt: aardbeienplanten

 

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, dille, koriander, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum (nieuw!)

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin.. 

In de kas groeien de planten hard. We dieven de tomaten (groei uit ‘oksels’ verwijderen) en we binden de planten op. De eerste tomaten hangen al aan de planten. Nu nog groen, binnenkort rood. Ook de komkommer-, paprika- en peperplanten groeien hard. Een mooi gezicht hoe vanuit de fijne bloemen de gewassen ontstaan. Je bent welkom om alvast  alvast eens een kijkje in de kas te nemen.

In het veld is een aantal bedden geklepeld. (maaien en hakselen) Deze week planten we daar een combinatie van boerenkool en sla en zaaien we sperzieboontjes. 

 

Donderdag vrijwilligersdag

Elke donderdag werken wij samen op De Veldhof. En ook al is de groep vrijwilligers aardig gegroeid, er is altijd ruimte voor extra handen. Juist in de zomer maanden schiet het onkruid ineens veel sneller uit de grond, zeker na een regenbui. Heb je zin om een handje te helpen? We beginnen om 9 uur maar als je later wilt beginnen dan kan dat ook. Aanmelden is niet nodig. Wel graag drinkwater en lunch meenemen. De werkzaamheden bestaan uit onkruid wieden (en mulchen), voorzaaien, planten en compost uitrijden. Ook kleine klusjes zijn er volop. 
 
 
Gratis webinar Permacultuur terugkijken
Afgelopen week heb ik een gratis webinar verzorgd, een introductie over Permacultuur. Mocht je interesse hebben om wat meer over de basis van Permacultuur te leren, dan kun je de opname hier terugkijken. 

—————————————————————————————————————————

Rode bietjes met tijm, peterselie en feta

Benodigdheden

  • 4 grote rode bieten
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • een handje verse peterselie
  • 1 ui (of handje stengelui)
  • 6 stuks bladerdeeg
  • 50 ml balsamico
  • 2 eieren
  • 150 gram feta 
  • honing, peper en zout 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was ondertussen de rode bieten en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Halveer de bietjes en snijd de helften in plakken van 2 cm. Maak van de bladerdeegvellen een grote lap en leg deze op de bodem en tegen de zijkanten van de ingevette ovenschaal. Bak de ui en de knoflook (fijn gesneden) een paar minuten in een pan en bak daarna de bieten nog een paar minuten mee. Leg dit daarna in de ovenschaal op het bladerdeeg. Kluts de eieren met de balsamico, een scheutje honing, peper en zout en de fijngesneden kruiden en giet uit over het bietenmengsel. Verdeel de gebrokkelde feta er over heen en zet het geheel 30 tot 40 minuten in de oven.   

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *