Deze week op De Veldhof (woensdag 27 t/m zondag 31 juli)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Rode bietjes (op=op)

Rode eikenbladsla (op=op)

Rode kropsla

Gemengde sla

Sperziebonen (nieuw!)

Spitskool (op=op)

Palmkool

Snijbiet

Nieuw Zeelandse spinazie

Zomerwortel

Komkommer

Paprika

Peper

Prei

Ui

Stengelui

Knoflook

 

FRUIT VOOR ABONNEES: rode aalbes, witte aalbes, Japanse wijnbes

Losse oogst

Rode eikenbladsla, rode kropsla, gemengde sla, spitskool, Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, stengelui, knoflook, ui, prei, aardappel, rode en witte aalbes.

 

Plantjesmarkt: aardbeienplanten

 

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, dille, koriander, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, bieslook

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin.. 

De planten hebben de hitte vorige week goed doorstaan. Mede door het mulchen en wat vaker water geven. Ook de nieuwe aanplant in het voedselbos heeft met wat extra water geven de warmte overleefd. Deze jonge boompjes en struiken hebben de eerste jaren nog wat ondersteuning nodig. Daarna redden ze zich prima.

Na een mooie regenbui vorige week is het nu weer warm op de tuin. Toch zijn wij al maanden bezig met de najaarsgewassen. Een deel van de najaarsgewassen is dit voorjaar voorgezaaid en in juni geplant. Zoals de spruiten en de boerenkool. Afgelopen week zijn de winterwortels gezaaid. En is het plantgoed bij de kweker besteld. Dat wordt eind augustus geleverd en geplant zodat we dit najaar een mooi gevariëerd aanbod hebben zoals winterpostelein, veldsla, Chinese kool, paksoi, andijvie en kervel.    

Aardappels

De aardappeloogst lijkt dit jaar tegen te vallen. De droogte dit voorjaar en de Coloradokever zijn hier debet aan. Voor nu een kleine stop in de aardappeloogst. Er zijn nog meer bedden met aardappel. Omdat daar ook distels in zitten worden de bedden (volgende week) eerst geklepeld en daarna kan er verder geoogst worden. 

 

 

Zomerse spitskool met cashew noten

Benodigdheden

  • 1 flinke spitskool
  • 3 uien (of stengelui)
  • 5 takjes verse koriander
  • 1 limoen
  • 100 gram geraspte cashewnoten
  • 3 el geraspte kokos
  • 3 el oosterse roerbakolie
  • 1 el mild kerriepoeder
 

Verwijder de stronk van de spitskool en snijd in kleine repen. Snijd ook de uien fijn. Halveer de limoen en pers daar wat sap uit. Hak de cashewnoten grof. Rooster in een wok de cashewnoten en kokos al omscheppend lichtbruin en laat daarna afkoelen. Verhit in een wok de olie. Voeg de kool, de ui en kerrie toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Roer de noten en kokos er door geen en breng op smaak met zout en een paar druppels limoensap. 

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *