Deze week op De Veldhof (woensdag 6 t/m zondag 10 juli)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Aardappel (nieuw!)

Koolrabi wit (op=op)

Rode bietjes

Tuinbonen

Peultjes / erwten (laatste week)

Kapucijners (nieuw!)

Venkel

Rode eikenbladsla

Rode kropsla

Gemengde sla (zie foto)

Meiraap (op=op)

Spitskool

Palmkool

Nieuw Zeelandse spinazie

Prei (nieuw!)

Ui (nieuw!)

Stengelui

Knoflook

 

FRUIT VOOR ABONNEES: Zomerframbozen, rode aalbes, witte aalbes (nieuw!), kruisbes (nieuw!)

Losse oogst

Rode eikenbladsla, rode kropsla, gemengde sla, meiraap, peultjes / erwten, venkel, spitskool, Nieuw Zeelandse spinazie, koolrabi wit, palmkool, tuinbonen, stengelui, knoflook, ui, prei, aardappel, rode aalbes, witte bes en kruisbes.

 

Plantjesmarkt: aardbeienplanten

 

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, dille, koriander, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, bieslook (nieuw!)

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin.. 

De eerste aardappels mogen geoogst worden: Alouette, een vastkokende aardappel met rode schil. De uien (dit jaar uitzonderlijk groot!) en de knoflook zijn gerooid en deze vind je in de tunnelkas. Je mag een voorraadje voor de komende weken meenemen. En deze week naast zomerframbozen en rode bessen nu ook witte bessen en kruisbessen.  

Let op: wespennest bij zomerframbozen (hoek wilgenlaantje)

Het is je vast al opgevallen, de stokken die over het pad staan om het wespennest af te schermen. Het nest is al meerdere malen verplaatst naar een rustige plek achterin de tuin maar de koningin blijft terug komen en bouwt nieuwe nesten. Het nest wordt woensdag nog een keer verplaatst en mocht dat niet werken dan moet er helaas een verdelger ingeschakeld worden. 

 

 

Uitnodiging vrijwilligers, zelfoogsters (abonnees) en donateurs Veldlunch op zondag 18 september

Bij deze nodig ik je graag uit voor onze jaarlijkse Veldlunch op De Veldhof, met diverse gerechten bereid met groenten uit onze tuin. Een mooi moment om de overvloedige oogst te vieren, elkaar te ontmoeten en de aankoop van de grond van De Veldhof te vieren. Ben je er bij? Dan ontvang ik graag vóór 1 september je aanmelding via info@tuinderijdeveldhof.nl 

 

Donderdag vrijwilligersdag

Elke donderdag werken wij samen op De Veldhof. En ook al is de groep vrijwilligers aardig gegroeid, er is altijd ruimte voor extra handen. Juist in de zomer maanden schiet het onkruid ineens veel sneller uit de grond, zeker na een regenbui. Heb je zin om een handje te helpen? We beginnen om 9 uur maar als je later wilt beginnen dan kan dat ook. Aanmelden is niet nodig. Wel graag drinkwater en lunch meenemen. De werkzaamheden bestaan uit onkruid wieden (en mulchen), voorzaaien, planten en compost uitrijden. Ook kleine klusjes zijn er volop.
 
 
 

—————————————————————————————————————————

Rode bietjes met tijm, peterselie en feta

Benodigdheden

  • 4 grote rode bieten
  • 2 tenen verse knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • een handje verse peterselie
  • 1 ui (of handje stengelui)
  • 6 stuks bladerdeeg
  • 50 ml balsamico
  • 2 eieren
  • 150 gram feta
  • honing, peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was ondertussen de rode bieten en verwijder met een scherp mes het loof en de wortels. Halveer de bietjes en snijd de helften in plakken van 2 cm. Maak van de bladerdeegvellen een grote lap en leg deze op de bodem en tegen de zijkanten van de ingevette ovenschaal. Bak de ui en de knoflook (fijn gesneden) een paar minuten in een pan en bak daarna de bieten nog een paar minuten mee. Leg dit daarna in de ovenschaal op het bladerdeeg. Kluts de eieren met de balsamico, een scheutje honing, peper en zout en de fijngesneden kruiden en giet uit over het bietenmengsel. Verdeel de gebrokkelde feta er over heen en zet het geheel 30 tot 40 minuten in de oven.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *