Deze week op De Veldhof (woensdag 24 t/m zondag 28 augustus)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Aardappel Alouette of Vitabella

Rode kropsla, groene eikenbladsla

Mesclun / pluksla (nieuw!)

Sperziebonen & stokbonen groen (nieuw!) 

Palmkool

Snijbiet

Rode biet & chioggia (streepjes)biet

Courgette & bolcourgette

Zomerpompoen

Nieuw Zeelandse spinazie

Zomerwortel

Komkommer

Tomaat

Peper

Prei

Knoflook (op=op)

Stengelui

 

Losse oogst

Zomerwortel, Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, stengelui, prei, knoflook

 

Plantjesmarkt: aardbeienplanten

 

KRUIDEN: salie, tijm, oregano, dragon, dille, koriander, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, bieslook

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin.. 

De komende weken wordt er wederom weinig regen verwacht dus wordt er om de avond water gegeven in de moestuin. De stokbonen beginnen nu (eindelijk) bonen te maken. Deze week mag de eerste lichting geplukt worden. TIP: de meeste bonen hangen onderin. 

Vorige week zijn wij begonnen met het voorbereiden van nieuwe teeltbedden. Het stuk bij de ingang wordt nu klaargemaakt voor een nieuwe lichting planten die deze week bezorgd wordt. Daar planten wij winterpostelein, andijvie, sla, paksoi, Chinese kool, venkel en veldsla in. Ook de teeltbedden die leeg geoogst zijn worden voorbereid op een nieuwe ronde groenten. Die bedden zijn geklepeld en geschoffeld en ingezaaid met spinazie en raapstelen.  

 

 

Prei & palmkool frittata

Benodigdheden

  • 10 prei
  • 5 bladeren palmkool
  • 5 stengels stengelui
  • verse basilicum, bieslook en peterselie, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 100 ml (plantaardige) room
  • 200 gram (vega) gehakt
  • 100 gram gorgonzola
  • 1 el peterselie, 1 el dille en 1 el koriander, fijngehakt
  • paprikapoeder, peper en zout

Maak de prei en de stengelui schoon en snijd in fijne ringen. Ris de nerf uit de palmkool en snijd in kleine stukken. Roerbak de stengelui en prei op hoog vuur in olijfolie. Voeg na een paar minuten de palmkool toe en wat extra olijfolie. Wanneer de palmkool bruin en krokant is zet je het vuur uit en roer je de fijngesneden kruiden en het gehakt er door heen. Leg het groentemengsel in een ingevette schaal. Kluts de eieren en meng met de room, paprikapoeder en peper en zout. Giet dit mengsel over de groenten en verdeel de kaas in stukjes daar bovenop. Zet het gerecht 40 minuten op 180 graden oven.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *