Deze week keuze uit…
Zelfoogst abonnement
Sperziebonen & stokbonen groen, paars en geel
Palmkool
Paksoi (nieuw!)
Snijbiet
Spinazie
Herfstprei
Rode biet & chioggia (streepjes)biet (laatste week)
Courgette & bolcourgette
Zomerpompoen
Nieuw Zeelandse spinazie
Zomerwortel geel
(Spaanse) Peper
Stengelui
Losse oogst
Zomerwortel, Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, stengelui, sperziebonen groen, geel en paars
KRUIDEN: salie, tijm, dragon, oregano, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, bieslook
Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Op de tuin..
De Veldlunch die voor afgelopen zondag gepland stond hebben wij helaas moeten verschuiven naar zondag a.s. Gezien de vele regen en kou van afgelopen zondag was het toch de juiste beslissing om de lunch te verschuiven. Heb je je aangemeld voor de lunch zondag a.s., dan ontvang je morgen een uitgebreidere mail hierover. Fijn dat we alsnog samen een mooi oogstjaar kunnen vieren!
Op de tuin zijn de laatste najaarsgewassen geplant en gezaaid. In de kas en buiten in het veld. Met vliesdoeken houden we de warmte zo veel mogelijk vast zodat de planten nog een goede groei kunnen doormaken. De paksoi die drie weken geleden geplant is kan nu al geoogst worden. Binnenkort kunnen ook de veldsla, winterpostelein, kervel en rammenas geoogst worden.
De pompoenen worden volgende week van het veld gehaald. Daarover meer in de volgende weekmailing. Dan lichten we toe hoeveel pompoenen er per persoon meegenomen mogen worden.
- 400 gram sperziebonen
- 2 tenen knoflook
- 800 gram linzen (gekookt)
- 1 avocado
- 100 gram stengelui
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel korianderzaad en paprikapoeder
- 8 tortillawraps
- 100 ml (vegan) mayonaise
- 2 theelepels chipotlesaus
- 1 eetlepel sap van een citroen
- olijfolie, peper en zout
Snijd de stengelui en knoflook fijn en bak in een koekenpan met een scheut olijfolie. Bak daarna de (gedopte en in stukken gesneden) sperziebonen een paar minuten mee. Voeg twee eetlepels tomatenpuree, komijn, korianderzaad en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee. Voeg de linzen toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de avocado door, verwijder de pit en snijd in plakjes en lepel uit de schil. Voor de saus meng je een eetlepel tomatenpuree, citroensap, chipotlesaus en de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de wraps in de oven of in een koekenpan. Vul de wraps met de vulling en de saus.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.