Deze week op De Veldhof (woensdag 28 september t/m zondag 2 oktober)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Sperziebonen & stokbonen groen, paars en geel

Palmkool

Paksoi

Snijbiet

Veldsla (nieuw!)

Kervel (nieuw!)

Herfstprei

Courgette & bolcourgette

Zomerpompoen

Nieuw Zeelandse spinazie

(Spaanse) Peper

Stengelui

 

Losse oogst

Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, stengelui, sperziebonen groen, geel en paars

 

KRUIDEN: salie, tijm, dragon, oregano, platte peterselie, krulpeterselie, basilicum, bieslook

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin..  Afgelopen zondag konden we alsnog samen zijn op de tuinderij voor de jaarlijkse Veldlunch. Precies tussen de sombere dagen door zaten wij zondag in de zon op picknickkleden te genieten van de overvloed uit de tuin. Nadja van den Berg (CucinaCasa) had heerlijke gerechten voor ons gemaakt met groenten en kruiden uit onze tuin.   Pompoenen en meewerkdagen De pompoenen zijn van het land gehaald. Het is helaas een slecht pompoenenjaar maar toch kan elk huishouden deze week vier pompoenen mee naar huis nemen. De pompoenen liggen in de kas, in het voorstel deel (opkweekhoek). Op je pompoenen mee te nemen kun je via de andere deur (kan bosrand) naar binnen. Bij de kratten liggen overzichten met uitleg. Let je goed op dat je de juiste pompoenen mee naar huis neemt? De pompoenen zijn voor de maand november ingepland. Uiteraard staat het je vrij zelf te bepalen wanneer je je pompoenen eet 😉 Mocht je ze tot november willen bewaren, dan doe je idealiter bij 12 tot 15 graden waarbij de pompoenen elkaar niet raken (om schimmel overdracht te voorkomen). Deze weken zijn er extra meewerkdagen ingepland om een aantal faciliteiten op orde te brengen. Zo zijn we begonnen met het herplaatsen van het composttoilet en het maken van meer watertafels (voor de opkweek van plantgoed). Het huisje van het composttoilet begon schuin te staan en wordt een aantal meter verderop herbouwd zodat er ook ruimte komt voor een helofythenfilter (rietfilter).  Vrijdag a.s., vrijdag 7 oktober en zaterdag 8 oktober werken we verder aan deze en andere faciliteiten. Heb jij tijd en zin om mee te helpen? Je bent welkom. Graag opgeven via info@tuinderijdeveldhof.nl. De andere klussen en tuinwerkzaamheden vind je hier.  

Vegan wraps met sperziebonen, avocado en chipotlemayonaise
 • 400 gram sperziebonen
 • 2 tenen knoflook
 • 800 gram linzen (gekookt)
 • 1 avocado
 • 100 gram stengelui
 • 3 eetlepels tomatenpuree
 • 1 theelepel korianderzaad en paprikapoeder
 • 8 tortillawraps
 • 100 ml (vegan) mayonaise
 • 2 theelepels chipotlesaus
 • 1 eetlepel sap van een citroen
 • olijfolie, peper en zout

Snijd de stengelui en knoflook fijn en bak in een koekenpan met een scheut olijfolie. Bak daarna de (gedopte en in stukken gesneden) sperziebonen een paar minuten mee. Voeg twee eetlepels tomatenpuree, komijn, korianderzaad en paprikapoeder toe en bak een paar minuten mee. Voeg de linzen toe en verwarm kort mee. Breng op smaak met peper en zout. Snij de avocado door, verwijder de pit en snijd in plakjes en lepel uit de schil. Voor de saus meng je een eetlepel tomatenpuree, citroensap, chipotlesaus en de mayonaise. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de wraps in de oven of in een koekenpan. Vul de wraps met de vulling en de saus.  

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *