Deze week op De Veldhof (woensdag 12 t/m zondag 16 oktober)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Sperziebonen & stokbonen groen, paars en geel (op=op)

Raapstelen (nieuw!)

Rammenas (nieuw!)

Palmkool

Paksoi

Snijbiet

Groene sla 

Veldsla

Kervel

Herfstprei

Courgette & bolcourgette (op=op)

Nieuw Zeelandse spinazie

(Spaanse) Peper (op=op)

Stengelui

 

Losse oogst

Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, stengelui, sperziebonen & stokbonen groen, paars en geel, groene sla, herfstprei

 

KRUIDEN: salie, tijm, dragon, oregano, platte peterselie, krulpeterselie, bieslook

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin.. 

Tijdens vier meewerkdagen hebben wij de afgelopen weken het wc gebouw ontmanteld en weer opgebouwd, een beregeningssysteem aangelegd in de kas, de zomerframbozen compost gegeven, alle nieuwe bomen aangebonden en de blauwe bessen gemulchd met (zuur) blad uit het bos. Nu de herfst in aantocht is komt er ruimte om andere klussen op te pakken. In de nieuwe teeltbedden worden uien en knoflook geplant en binnenkort beginnen we met de aanleg van de helofythenfilters achter het composttoilet. Op vrijdag 18 en zaterdag 19 november organiseren we de laatste meewerkdagen van dit seizoen. Je bent welkom om één of beide dagen te komen helpen. Als je komt helpen dan is het fijn als je je aanmeldt via info@tuinderijdeveldhof.nl 

Beregeningssyteem in de tunnelkas, goed uitkijken waar je loopt!

Het beregeningssysteem bestaat uit een lange buis die dwars door de kas loopt, met aftappunten naar de verschillende teeltbedden. Om de kranen en de buizen te beschermen hebben wij daar een houten plateau over heen gebouwd. Hier komen binnenkort nog opstapjes / schuinen delen zodat we daar over heen kunnen lopen en ook met de kruiwagen er over heen kunnen rijden. Je mag nu al lopen op de houten constructie maar let wel op dat je niet struikelt bij het op en af stappen.  

Veel sla te oogsten

We hebben weer veel mooie sla op het veld, in diverse teeltbedden in vak V. 

     

Raapstelen stamppotje

 • 500 gram raapstelen
 • 500 gram aardappelen
 • 500 gram pompoen
 • 2 tenen knoflook
 • 20 gram kappertjes
 • 50 gram stengelui
 • 2 eetlepels zure room
 • 1 theelepel fijne mosterd
 • 1/2e theelepel citroenrasp
 • 50 gram roomboter / 2 el plantaardige olie
 • peper en zout
 • een paar takjes krulpeterselie

Kook de aardappelen en de pompoen in grove stukken totdat ze gaar zijn (pompoen met schil!). Giet af zelf even weg met het deksel er op. Hak de raapstelen in stukken. Meng de zure room met de mosterd en de fijngesneden stengelui en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter of olie in een pan en fruit hierin de fijngehakte knoflook (verdraag je geen rauwe ui, fruit de stengelui dan meteen mee) en voeg de kappertjes toe. Prak de aardappelen en pompoen en meng het zure room mengsel en de knoflook er door heen. Meng met de raapstelen en de citroen en garneer met fijngesneden peterselie. 

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *