Deze week op De Veldhof (woensdag 9 t/m zondag 13 november)

Deze week keuze uit…

Zelfoogst abonnement

Raapstelen

Andijvie

Rammenas

Winterwortel

Spruiten (nieuw!)

Boerenkool groen en rood 

Palmkool

Chinese kool (nieuw!)

Paksoi

Tatsoi

Snijbiet

Groene sla & groene krulsla

Winterpostelein

Veldsla

Kervel

Herfstprei

Nieuw Zeelandse spinazie

Stengelui

 

Losse oogst

Nieuw Zeelandse spinazie, snijbiet, palmkool, rode boerenkool, groene boerenkool, paksoi, Chinese kool, rammenas, tatsoi, raapstelen, stengelui, groene sla, groene krulsla, herfstprei, andijvie, winterpostelein, veldsla en bladmosterd

KRUIDEN: salie, tijm, dragon, oregano, platte peterselie, krulpeterselie, bieslook

Alle aanbod voor losse oogst gaarne zelf afrekenen in de online Veldwinkel.


*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


Op de tuin.. 

Wat een overvloed dit najaar. We gaan langzaam richting het einde van het oogstseizoen en de laatste weken kan er volop geoogst worden. Ook voor losse oogsters is er de laatste weken een ruim aanbod.

Deze week is week 27 van de 30 weken van het oogstabonnement. Dat betekent dat het abonnement zondag 4 december afgerond wordt. Daarna blijft de tuinderij nog twee weken open voor losse oogst en voor abonnees die een vakantieperiode willen inhalen. Binnenkort zal ik meer berichten over die laatste twee weken en over onze jaarlijkse kerstborrel waarmee we het oogstseizoen afsluiten. Je ontvangt binnenkort ook een anonieme vragenlijst waarin je kunt aangeven hoe het oogsten je dit seizoen is bevallen. Alle feedback nemen we mee in het teeltplan voor komend seizoen. 

Nieuwe workshop ‘natuurlijk snoeien’ op zondag 27 november

Afgelopen week verzorgde Taco deze mooie workshop op De Veldhof waarbij een ons kleinfruit en de fruitbomen meteen gesnoeid werden. Heb je de workshop gemist en wil je deze alsnog volgen, meld je dan snel aan voor de training op zondag 27 november

 

 

 Ovenschotel met rammenas en Chinese kool

  • 1 grote Chinese kool
  • 500 gram rammenas
  • 2 tenen knoflook
  • 50 gram stengelui
  • 4 eieren
  • 200 ml (plantaardige) room
  • 250 gram (vegetarisch) gehakt
  • 200 gra feta
  • peper en zout
  • een paar takjes krulpeterselie

Schil de rammenas en snijd in kleine stukken. Fruit deze samen met de fijngesneden stengelui en knoflook op hoog vuur, in een wok, met een flinke scheut olijfolie. Voeg daarna de fijngesneden harde delen (stelen) van de Chinese kool toe. Een paar minuten later voeg je het fijngesneden blad van de Chinese kool toe. Breng op smaak met peper en zout. Wanneer gaar, zet dan het vuur uit.

Vet een ovenschaal in, leg het gehakt onderop en daar boven op het groentenmengsel. Verdeel de feta over de groenten. Kluts de eieren en meng deze met de room en de fijngesneden peterselie. Giet het mengsel over de groenten en het gehakt. Zet de schotel 45 minuten in de oven op 180 graden. 

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *