OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 4)
Deze week keuze uit…
Raapstelen (op=op)
Andijvie
Sla (diverse soorten)
Paksoi
Rucola (bloemen zijn ook eetbaar)
Koolrabi
Chinese kool
Bospeen (nieuw!)
Radijs
KRUIDEN: bieslook (bloemen)
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
Op de tuin..
Vandaag 2e Pinksterdag was een open dag op De Veldhof met biologische plantjesmarkt en rondleidingen. Een zonnige en zeer geslaagde dag, mede dankzij onze enthousiaste vrijwilligers die de kraam bemanden en rondleidingen gaven. Naast groenten- en kruidenplanten verkochten we ook onze eigen groenten zoals paksoi en sla.
Voor wie de plantjesmarkt gemist heeft, in de kast staan nog wat plantjes die je mag meenemen en afrekenen in de online Veldwinkel. De instructies voor het afrekenen liggen in de kast.
Tzatziki van radijs en koolrabi
- 1 bosje radijs
- 1 flinke koolrabi
- 1/2 bosje bieslook en/of bieslook bloemen
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in een schaal. Snijd de onderkant van de koolrabi af en rasp de koolrabi in reepjes. Snijd de bieslook fijn (of leg een paar bieslook bloemen in stukjes in de schaal). Meng de yoghurt, knoflook en fijngesneden bieslook met de radijs en koolrabi. Druppel de olie er overheen en breng op smaak met peper en zout.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.