Deze week op De Veldhof (woensdag 12 t/m zondag 16 juli)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 10)

Deze week keuze uit…

Sla

Zomerwortel (nieuw!)

Courgette geel & groen

Rode biet

Nieuw Zeelandse spinazie

Aardappels

Sperziebonen (nieuw!)

Snackkomkommer

Knoflook

Ui (op=op)

Stengelui

 

KRUIDEN: koriander, peterselie, basilicum rood & groen

FRUIT: frambozen, rode aalbes & witte aalbes

LOSSE VERKOOP: rode aalbes

 

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

 


 
Op de tuin.. 
Vorige week zijn de teeltbedden waar de tuinbonen in stonden geklepeld. Tuinbonen zijn goede stikstofbinders, een essentiele stof voor de groei van planten. De rest zijn ter plekke gehakseld en worden opgenomen in het teeltbed. Ideaal voor de volgende lichting planten. Deze week zijn de teeltbedden geschoffeld en zijn daar zomer- en winterwortel, meiraapjes, mesclun (slamix), sperziebonen en radijs gezaaid. We planten nieuwe sla en bietjes die we eerder voorzaaiden en zaaien nu een lichting stokbonen voor.
 
Deze weken kunnen we genieten van veel zomergroenten. De eerste sperziebonen en zomerwortels kunnen geoogst worden en ook de courgette planten doen het goed. Courgettes moeten regelmatig geoogst worden. Wij lopen dagelijks de planten na en leggen de courgettes die te groot worden in de informatiekast. Die mag je dus meenemen. De tomaten in de kas beginnen rood te kleuren. Hopelijk kunnen we die volgende week plukken.
 
Er is een overvloed aan witte en vooral rode bessen. Wil je extra bessen mee naar huis nemen om te verwerken? Dat kan!
 
Afgelopen vrijdag was ons eerste potluck diner op de tuin, een gezellig samenzijn met oogsters en vrijwilligers. Het eerstvolgende potluck diner is op vrijdag 4 augustus.
Wil je (bij slecht weer) geinformeerd worden over het wel of niet plaats vinden, meld je dan aan op de Telegram Velddiner groep.
 


Bieten blad soep

  • loof van 5 rode bietjes
  • 2 uien
  • hand verse basilicum
  • groentebouillon
  • peper en zout
  • olijfolie

Snij de uien fijn en stoof in een scheut olijfolie. Was het loof van de bieten en snijd in kleine stukjes. Voeg toe en laat even mee stoven. Voeg 800 ml bouillon toe en peper en zout en laat 20 minuten op laag vuur borrelen. Voeg tot slot de verse basilicum toe en pureer het geheel tot een glasse soep.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *