Deze week op De Veldhof (woensdag 2 t/m zondag 6 augustus)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 13)

Deze week keuze uit…

Sla

Zomerwortel

Courgette geel & groen

Rode biet

Venkel

Nieuw Zeelandse spinazie

Aardappels

Sperziebonen groen & geel

Snackkomkommer

Cherrytomaat

Peper

Spitskool (op=op)

Prei (klein maar fijn)

Knoflook

Stengelui  

Kruiden: koriander, peterselie, basilicum rood & groen, salie, oregano, tijm

Fruit: rode aalbes & witte aalbes, Japanse wijnbes

Inmaken & bewaren: rode aalbes, witte aalbes, courgette groen & geel, peterselie, basilicum groen & rood  

 

LOSSE VERKOOP

Groenten, kruiden & fruit: rode aalbes & witte aalbes

Bloemen: veldbloemen boeket & zonnebloemen!

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

 


 
Op de tuin.. 
Tussen de plensbuien door wordt er geschoffeld en gezaaid. De tomatenplanten zijn getopt zodat hopelijk alle tomaten af kunnen rijpen in de komende weken. Als we de planten niet toppen dan blijven ze namelijk doorgroeien en gaat er te weinig energie naar de vruchten. Ook de komkommerplanten zijn gedund. Komende week worden de najaarsgewassen voorgezaaid, voor in de tunnelkas en buiten in volle grond, onder vliesdoek. We zaaien dan o.a. sla, andijvie, paksoi, Chinese kool. 

 
Potluck diner vrijdag a.s. (4 augustus)
Elke eerste vrijdag van de maand (in de zomer) organiseren we een potluck diner op de tuinderij. Vanuit ons enthousiasme om vaker samen te zijn op onze mooie tuin; voor iedereen die onderdeel is van De Veldhof community & introducees. Dus neem gezellig je buren of vrienden mee. Gezellig tafelen vanaf 18 uur, aanmelden niet nodig. In geval van regen dineren we op de nieuwe veranda. 
 
Hoe werkt potluck? Iedereen neemt een maaltijd en drinken mee en dat delen we met elkaar. Maaltijden graag voorzien van een briefje met ingrediënten. Voor jezelf neem je een stoel, bord, bestek en glas mee. Wil je (bij slecht weer) geinformeerd worden over het wel of niet plaats vinden, meld je dan aan op de Telegram Velddiner groep.

 
Nieuwe trainingen najaar & winter op De Veldhof
Dit najaar worden er weer diverse trainingen aangeboden. Te beginnen met de driedaagse training ‘Ontwerp je eetbare tuin’ die eind augustus van start gaat. Ook de moestuintraining, fruitbomen snoeien (met Taco Blom!) en het maken van een teeltplan staan weer op de agenda. En begin september wordt er weer een rondleiding verzorgd op De Veldhof.
 


Italiaanse rijst met sperziebonen en cherrytomaat

  • 300 gram rijst
  • 500 gram verse sperziebonen
  • 2 uien
  • een handje cherry tomaten
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 gram verse basilicum
  • 100 gram geraspte kaas
  • 125 gram mozzarella

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de rijst daarna in een grote schaal om af te laten koelen. Kook de sperziebonen in een paar minuten tot beetgaar. Snipper de ui en fruit in een wok met wat olijfolie. Schep de cherry tomaten er doorheen en bak een minuut mee. Voeg de rijst toe en bak het geheel (blijven omscheppen) tot de rijst weer goed warm is. Schep de geraspte kaas er door heen. Snijd de mozzarella en basilicum in stukjes en schep samen met de sperziebonen door het gerecht. Op smaak brengen met peper en zout. 

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *