Deze week op De Veldhof (woensdag 9 t/m zondag 13 augustus)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 14)

Deze week keuze uit…

Sla

Courgette geel & groen

Rode biet

Snijbiet (nieuw!)

Broccoli (nieuw!)

Koolrabi (nieuw!)

Venkel

Nieuw Zeelandse spinazie

Aardappels

Sperziebonen groen & geel

Snackkomkommer

Cherrytomaat

Pruim tomaat (nieuw!)

Tros tomaat (nieuw!)

Peper

Prei (klein maar fijn)

Knoflook

Stengelui

 

Kruiden: koriander, peterselie, basilicum rood & groen, salie, oregano, tijm

Fruit: rode aalbes (op=op), witte aalbes (op=op), Japanse wijnbes (op=op)

 

Inmaken & bewaren: prei, peterselie, basilicum groen & rood  

 

LOSSE VERKOOP

Bloemen: veldbloemen boeket & zonnebloemen!

(Bestel een boeket of losse bloemen via bloemen@tuinderijdeveldhof.nl)

 

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


 
Op de tuin.. 
Door de vele regen is de tuin een groene oase geworden. Wat een verschil met afgelopen zomer waarin droogte en warmte centraal stonden. Toch zijn sommige planten wat aangedaan door het vele vocht, zoals de courgetteplanten. De eerste bladeren beginnen bruin te kleuren en binnenkort zullen de planten door de schimmels afsterven. Een nieuwe lichting courgetteplanten staat al in de grond en kan nu er weer meer zonnige dagen aankomen snel groeien. Ook de vorige maand geplante stokbonen hebben zon nodig om een goede groei door te maken.  
 
Door de vele regen konden de paden vorige week niet gemaaid worden. De paden worden deze week gemaaid. 
 
Aardappels oogsten
Bij het aardappels oogsten blijven veel aardappels achter in de grond. Omdat het loof al is afgestorven is het lastig om te zien waar de aardappels zijn. Probeer de grond niet om te scheppen en hopen aarden te maken maar de grond voorzichtig open te maken en met je handen in de grond te voelen waar de aardappels zitten. Het is fijn als je je voorganger volgt anders wordt het voor de volgende oogster lastig om te zien waar wel en niet geoogst is. 

 
Potluck diner 
Afgelopen vrijdag hadden wij weer een gezellig samenzijn op De Veldhof. Het eerstvolgende potluck diner is op vrijdag 1 september. Gezellig tafelen vanaf 18 uur, aanmelden niet nodig. Wil je (bij slecht weer) geinformeerd worden over het wel of niet plaats vinden, meld je dan aan op de Telegram Velddiner groep.
 


Groentetaart met snijbiet en Nieuw Zeelandse spinazie

  • 10 snijbiet stengels, inclusief blad
  • 2 handjes NZ spinazie (zonder stengel)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 gram verse basilicum
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 pakje bladerdeeg

Fruit de ui en knoflook in de pan met de fijngesneden snijbiet stengels, op hoog vuur. Na een paar minuten zet je het vuur laag en voeg je het fijngesneden snijbiet blad en de NZ spinazie toe en laat je het een paar minuten stoven. Vet een ovenschaal in en leg het bladerdeeg op de bodem en tegen de zijkanten. Leg het groentemengsel in de schaal. Kluts de eieren en meng met de melk en de fijngesneden kruiden. Voeg eventueel peper en zout toe en giet over het groentenmengsel. Strooi de kaas er over heen en zet ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. 

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *