OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 15)
Deze week keuze uit…
Sla (op=op)
Courgette geel & groen
Rode biet
Snijbiet
Koolrabi (op=op)
Venkel (op=op)
Nieuw Zeelandse spinazie
Aardappels (op=op)
Sperziebonen groen & geel
Bladmosterd (nieuw!)
Zomerwortel (nieuw!)
Snackkomkommer
Cherrytomaat
Pruim tomaat
Tros tomaat
Peper
Prei (klein maar fijn)
Knoflook
Stengelui
Kruiden: koriander, peterselie, basilicum rood & groen, salie, oregano, tijm
Fruit: Japanse wijnbes (op=op) Inmaken & bewaren: prei, courgette geel & groen, peterselie, basilicum groen & rood
LOSSE VERKOOP
Groenten & kruiden: prei, courgette geel & groen, peterselie, basilicum groen & rood
Bloemen: veldbloemen boeket & zonnebloemen! (Bestel een boeket of losse bloemen via bloemen@tuinderijdeveldhof.nl)
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

Groentetaart met snijbiet en Nieuw Zeelandse spinazie
- 10 snijbiet stengels, inclusief blad
- 2 handjes NZ spinazie (zonder stengel)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes verse tijm
- 100 gram verse basilicum
- 100 gram geraspte oude kaas
- 3 eieren
- 100 ml (plantaardige) melk
- 1 pakje bladerdeeg
Fruit de ui en knoflook in de pan met de fijngesneden snijbiet stengels, op hoog vuur. Na een paar minuten zet je het vuur laag en voeg je het fijngesneden snijbiet blad en de NZ spinazie toe en laat je het een paar minuten stoven. Vet een ovenschaal in en leg het bladerdeeg op de bodem en tegen de zijkanten. Leg het groentemengsel in de schaal. Kluts de eieren en meng met de melk en de fijngesneden kruiden. Voeg eventueel peper en zout toe en giet over het groentenmengsel. Strooi de kaas er over heen en zet ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.
Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.