Deze week op De Veldhof (woensdag 16 t/m zondag 20 augustus)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 15)

Deze week keuze uit…

Sla (op=op)

Courgette geel & groen

Rode biet

Snijbiet

Koolrabi (op=op)

Venkel (op=op)

Nieuw Zeelandse spinazie

Aardappels (op=op)

Sperziebonen groen & geel

Bladmosterd (nieuw!)

Zomerwortel (nieuw!)

Snackkomkommer

Cherrytomaat

Pruim tomaat

Tros tomaat

Peper

Prei (klein maar fijn)

Knoflook

Stengelui  

Kruiden: koriander, peterselie, basilicum rood & groen, salie, oregano, tijm

Fruit: Japanse wijnbes (op=op)   Inmaken & bewaren: prei, courgette geel & groen, peterselie, basilicum groen & rood  

 

LOSSE VERKOOP

Groenten & kruiden: prei, courgette geel & groen, peterselie, basilicum groen & rood

Bloemen: veldbloemen boeket & zonnebloemen! (Bestel een boeket of losse bloemen via bloemen@tuinderijdeveldhof.nl)  

 

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


 
Op de tuin.. 
Deze week zijn de tomatenplanten nog een keer grondig gesnoeid. Bijna al het blad is nu van de planten afgehaald. Enerzijds om schimmels te voorkomen en anderzijds zodat de tomaten meer licht kunnen vangen en snel rijpen. Over tien dagen halen we namelijk alle tomatenplanten uit de kas en worden de najaarsgroenten geplant. In de oogstkast ligt een overvloed aan gele en groene courgette. Courgette, prei en kruiden mogen ingemaakt worden.
 
Door de vele regen van de afgelopen weken zijn wij weer veel aan het wieden. Met name de wortelbedden met najaarswortels vragen nu onze aandacht. Mocht je zin hebben om een keer mee te helpen dan ben je welkom op donderdag. 
 
Deze week stijgen de temperaturen weer en zijn we benieuwd of we nog een hittegolf tegemoet gaan. Gewassen als venkel schieten nu door. Zolang je de harde delen er uit snijdt kun je de venkel wel eten. Ook de stelen zijn lekker om te wokken in de pan. Bladmosterd is ook schietgevoelig. De zijscheuten kunnen geoogst worden. 
 

 

 


Groentetaart met snijbiet en Nieuw Zeelandse spinazie

  • 10 snijbiet stengels, inclusief blad
  • 2 handjes NZ spinazie (zonder stengel)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse tijm
  • 100 gram verse basilicum
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 3 eieren
  • 100 ml (plantaardige) melk
  • 1 pakje bladerdeeg

Fruit de ui en knoflook in de pan met de fijngesneden snijbiet stengels, op hoog vuur. Na een paar minuten zet je het vuur laag en voeg je het fijngesneden snijbiet blad en de NZ spinazie toe en laat je het een paar minuten stoven. Vet een ovenschaal in en leg het bladerdeeg op de bodem en tegen de zijkanten. Leg het groentemengsel in de schaal. Kluts de eieren en meng met de melk en de fijngesneden kruiden. Voeg eventueel peper en zout toe en giet over het groentenmengsel. Strooi de kaas er over heen en zet ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden.

Voor recepten per groente: zie De Wassende Maan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *