Deze week op De Veldhof (woensdag 1 t/m zondag 5 november)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 26)

Deze week keuze uit…

Aardpeer

Chinese kool (op=op)

Tatsoi (nieuw!)

Rode biet Cylindra

Rucola (op=op)

Raapstelen

Meiraap (op=op)

Prei

Nieuw Zeelandse spinazie

Groen blad witlof (nieuw!) (zie toelichting onderstaand)

Sla (op=op)

Veldsla (nieuw!)

Palmkool

Winterwortel

Stengelui

 

Kruiden: koriander, peterselie, salie, oregano, tijm

Fruit: herfstframboos  

 

LOSSE VERKOOP

Bloemen: veldbloemen boeket & zonnebloemen! (Bestel een boeket of losse bloemen via bloemen@tuinderijdeveldhof.nl)

 

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

 


DE LAATSTE OOGSTWEKEN

We beginnen aan de laatste vijf oogstweken. Naast de groenten die nu aangeboden worden zullen in de komende weken ook boerenkool, winterpostelein, spruiten en pastinaak te oogsten zijn. De laatste oogstweek (week 30) is van woensdag 29 november t/m zondag 3 december. Daarna zijn er nog twee inhaalweken, voor abonnees die een vakantieperiode willen inhalen. Na 17 december sluiten we de poorten. Alles wat dan nog aan oogst op de tuinderij staat is dan voor de vrijwilligers die ook in de winter doorwerken op de tuin.

Deze week staat het groene blad van de witlof plant op de oogstlijst. Voor mensen die van bitter houden. Het blad kun je als andijvie bereiden! De witlof plant blijkt helaas niet geschikt om witlof van te trekken. Komend jaar kiezen wij hiervoor een ander ras zodat we einde seizoen iedereen een emmer met witlofwortels mee naar huis kunnen geven en je thuis je witlof kunt trekken.

Elke donderdag werken de vrijwiligers op het land, bij mooi weer. We schoffelen de teeltbedden die vrijkomen en voeden met compost. De bessenstruiken voeden we met blad uit het bos. Daarnaast snoeien we en bereiden we ons voor op het volgende teeltseizoen.


KERSTBORREL OP WOENSDAG 20 DECEMBER

Op woensdag 20 december sluiten we graag het seizoen met je af. Vanaf 14 uur ben je welkom voor gluehwein, warme chocolademelk en een gezellig vuurtje.


KRUIDIGE BIETJES EN POMPOEN MET BALSAMICO UIT DE OVEN
 
-1 kleine pompoen
– 6 rode bieten
– 2 rode uien
– 2 teentjes knoflook
– sap en rasp van een sinaasappel
– 4 el balsamico azijn
– 2 takjes tijm
– 5 blaadjes salie
– peper en zout
– olijfolie
 
Schil de bietjes en snijd ze in partjes. De pompoen hoeft niet geschild te worden. Snijd eventuele harde stukken er uit, net als de boven- en onderkant. Snijd de pompoen in stukken, verwijder de zaadlijsten en snijd de pompoenstukken in partjes, ongeveer dezelfde grote als de bietjes. Doe de biet- en pompoenstukjes in een schaal met de in ringen gesneden rode ui en fijngesneden knoflook en voeg sinaasappel sap en balsamico azijn toe samen met een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, voeg de kruiden toe en meng alles door elkaar. Leg de groenten op een bakplaat. Rooster in ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Rasp daarna de schil van de sinaasappel er over heen en serveer.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *