Deze (laatste!) week op De Veldhof (woensdag 29 november t/m zondag 3 december)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 30)

Deze week keuze uit…

Spruiten

Boerenkool groen en paars

Rode biet Cylindra (op=op)

Rucola (op=op)

Raapstelen

Spinazie (op=op)

Prei  (op=op)

Winterpostelein

Palmkool

Winterwortel

Spinazie (op=op)  

Kruiden: salie, oregano, tijm

Fruit: mispel  

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


OP DE TUIN….

De laatste oogstweek op de tuinderij! En wat voor een week. Veel regen, vorst en misschien zelfs sneeuw. Een goed moment om het oogstseizoen af te gaan ronden. Overigen zijn er hierna nog wel twee inhaalweken. Voor leden die een gemiste periode willen inhalen. Heb je in je vakantie je buren laten oogsten dan is deze week de laatste oogstweek voor jou en zien we je graag volgend seizoen weer terug om te oogsten. Voor deze week: probeer de groenten zo veel mogelijk te oogsten wanneer het niet vriest. De gewassen kunnen prima tegen de vorst maar kunnen snel bederven wanneer ze bevroren geoogst worden.

EVALUATIE 2023 EN AANMELDEN OOGSTAANDEEL 2024

We kijken terug op een mooi seizoen met lekkere groenten, kruiden en fruit. En een mooie bloementuin waar de eerste boeketten al uit geplukt konden worden. De plannen voor volgend seizoen lichten we binnenkort uitgebreider toe. Wil je volgend jaar weer deelnemen dan kun je je nu al aanmelden voor een oogstaandeel 2024. We hopen op woensdag 15 mei weer van start te gaan met oogsten. De jaarlijkse evaluatie staat weer klaar.  Dit is een anonieme online enquete. Het is heel waardevol als je deze invult zodat wij elk jaar zo veel mogelijk mee kunnen bewegen in jullie behoefte. Heel graag tot ziens op onze Kerstborrel op woensdag 20 december en/of volgend seizoen

PLANTDAG TREEVEMBER

Afgelopen vrijdag organiseerde Stichting Levende Grond een plantdag op De Veldhof om ruim 100 bomen en voornamelijk heesters in het voedselbos te planten. En er was een mooie opkomst van mensen om te helpen met het planten. Een zeer geslaagde dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

KERSTBORREL OP WOENSDAG 20 DECEMBER

Op woensdag 20 december sluiten we graag het seizoen met je af. Vanaf 14 uur ben je welkom voor gluehwein, warme chocolademelk en een gezellig vuurtje.


SPRUITJES MET GNOCCHI EN SPEKJES
 
– 500 gram spruiten
– 1 teen knoflook
– 200 gram gesneden kastanjechampignons
– 500 gram gnocchi
– 250 gram (plantaardige spekjes)
– een paar takjes tijm
 
Snij de spruitjes door midden en bak ze op hoog vuur in een wok totdat ze krokant zijn. Voeg daarna de knoflook, champignons en takjes tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
 
Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekjes een paar minuten op hoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak 10 minuten mee. Voeg daarna de spekreepjes en gnocchi toe in de wok en schep om.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *