Deze week op De Veldhof (woensdag 15 t/m zondag 19 november)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 28)

Deze week keuze uit…

Aardpeer

Radijs (nieuw!)

Pastinaak (nieuw!)

Boerenkool groen en paars 

Rode biet Cylindra

Rucola (op=op)

Raapstelen

Prei

Nieuw Zeelandse spinazie (op=op)

Groen blad witlof (zie toelichting onderstaand)

Asia salat / mesclun 

Veldsla

Winterpostelein (nieuw!)

Palmkool

Winterwortel

Stengelui

Kruiden: koriander, peterselie, salie, oregano, tijm

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***

 

LOSSE VERKOOP

Bloemen: veldbloemen boeket & zonnebloemen! (Bestel een boeket of losse bloemen via bloemen@tuinderijdeveldhof.nl)


NACHTVORST

We kunnen wat nachtvorst verwachten. Fijn voor de boerenkool, minder fijn voor andere groenten. Over de kwetsbare groenten liggen vliesdoeken. Die doeken zitten aan één kant vast (in de grond) en aan de andere kant liggen zij los op de grond. Bij het openen van de doeken aan de ene kant letten wij op de windrichting zodat een doek niet aan beide kanten vastgezet hoeft te worden en de losse kant ‘met de wind mee’ over de groenten ligt. Heel graag alleen aan de losse kant het doek omhoog trekken en na het oogsten weer terug leggen over de groenten. 

GROEN BLAD WITLOFPLANT

Het groene blad van de witlof plant staat op de oogstlijst. Voor mensen die van bitter houden. Dit blad is geen groenlof maar je kunt het blad wel als andijvie bereiden! De witlof plant blijkt helaas niet geschikt om witlof van te trekken. Komend jaar kiezen wij hiervoor een ander ras zodat we einde seizoen iedereen een emmer met witlofwortels mee naar huis kunnen geven en je thuis je witlof kunt trekken.


PLANTDAG TREEVEMBER, VRIJDAG 24 NOVEMBER

Op vrijdag 24 november planten we een nieuwe lichting fruitbomen en onderbegroeing in het voedselbos op De Veldhof. Deze planten worden gedoneerd via de actie Treevember, van The Pollinators. Stichting Levende Grond heeft meegedaan aan deze mooie actie, om ons voedselbos op De Veldhof verder in te planten en een start te maken met het vrijmaken van de grond van De Veldhof. En heeft inmiddels een erg mooi bedrag opgehaald van ruim € 3.700,-! Wil jij ook meehelpen? De actie is verlengd en loopt tot eind november. Doneren kan dus nog steeds/of help mee met planten op vrijdag 24 november 🌸 Alle info over de actie en doneren gaat via deze website: https://www.actie.thepollinators.org/fundraisers/anna-van-der-maas Kom je vrijdag 24 november helpen met planten? Dan is het fijn als je je aanmeldt via info@stichtinglevendegrond.nl  

KERSTBORREL OP WOENSDAG 20 DECEMBER Op woensdag 20 december sluiten we graag het seizoen met je af. Vanaf 14 uur ben je welkom voor gluehwein, warme chocolademelk en een gezellig vuurtje.


PASTINAAK PUREE MET SPEKJES
 
– 700 gram pastinaak
– 200 gram bloemige piepers
– 200 ml (plantaardige) melk
– 2 eetlepel (plantaardige) boter
– 50 gram (plantaardige spekjes)
– een paar takjes tijm
 
Schil de aardappelen en pastinaken. Snij de pastinaken in grote stukken en de aardappelen in kleine stukken. Kook in water met een snufje zout. Wanneer gaar, giet af en laat goed uitlekken. Stamp de pastinaak en de aardappel met de boter en de melk. Breng op smaak met peper en zout en roer tot slot de gebakken spekjes en de fijngesneden tijm er door heen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *