Deze week op De Veldhof (woensdag 22 t/m zondag 26 november)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 29)

Deze week keuze uit…

Spruiten

Boerenkool groen en paars

Rode biet Cylindra (op=op)

Rucola (op=op)

Raapstelen

Spinazie (op=op)

Prei  (op=op)

Winterpostelein

Palmkool

Winterwortel

Spinazie (op=op)

 

Kruiden: salie, oregano, tijm

Fruit: mispel

 

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***  


OP DE TUIN….

We zijn begonnen met het snoeien van de Japanse wijnbes en het opbinden van de nieuwe scheuten. Deze vrijdag planten we weer in het voedselbos, met dank aan Stichting Levende Grond die via de actie Treevember donaties heeft gekregen. Daarnaast gaan we nu echt richting einde oogstseizoen met nog twee weken abonnement en daarna twee weken inhalen. De voorbereidingen voor het volgende seizoen zijn al in volle gang. Deze week hebben we het teeltplan voor komend seizoen doorgenomen. Dat wordt t.z.t. nog verder bijgeschaafd, o.a. met de input van de online evalutie die jullie volgende week ontvangen. Het is heel waardevol als je die evaluatie invult zodat wij elk jaar zo veel mogelijk mee kunnen bewegen in jullie behoefte. Vanaf volgende week is het ook mogelijk om je aan te melden voor het oogstseizoen 2024. We telen volgend jaar wederom voor 50 huishoudens en als je weer wilt deelnemen is het fijn als je je snel hiervoor aanmeldt.

SCHOOLMOESTUIN VELDHOF BIJ BINNENSTEBUITEN

Vorige week werd een mooi item uitgezonden over onze schoolmoestuin, bij het tv programma BinnensteBuiten. Dit item kun je hier zien.


PLANTDAG TREEVEMBER, VRIJDAG 24 NOVEMBER

Vrijdag a.s. planten we een nieuwe lichting fruitbomen en onderbegroeing in het voedselbos op De Veldhof. Deze planten worden gedoneerd via de actie Treevember, van The Pollinators. Stichting Levende Grond heeft meegedaan aan deze mooie actie, om ons voedselbos op De Veldhof verder in te planten en een start te maken met het vrijmaken van de grond van De Veldhof. En heeft inmiddels een erg mooi bedrag opgehaald van bijna € 4.o00,-! Wil jij ook meehelpen? Kom je vrijdag helpen met planten? Dan is het fijn als je je aanmeldt via info@stichtinglevendegrond.nl

KERSTBORREL OP WOENSDAG 20 DECEMBER

Op woensdag 20 december sluiten we graag het seizoen met je af. Vanaf 14 uur ben je welkom voor gluehwein, warme chocolademelk en een gezellig vuurtje.


SPRUITJES MET GNOCCHI EN SPEKJES
 
– 500 gram spruiten
– 1 teen knoflook
– 200 gram gesneden kastanjechampignons
– 500 gram gnocchi
– 250 gram (plantaardige spekjes)
– een paar takjes tijm
 
Snij de spruitjes door midden en bak ze op hoog vuur in een wok totdat ze krokant zijn. Voeg daarna de knoflook, champignons en takjes tijm toe. Breng op smaak met peper en zout.
 
Verhit ondertussen een koekenpan en bak de spekjes een paar minuten op hoog vuur. Voeg de gnocchi toe en bak 10 minuten mee. Voeg daarna de spekreepjes en gnocchi toe in de wok en schep om. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *