OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 3)
Deze week keuze uit…
Rode en groene eikenbladsla
Andijvie
Paksoi
Koolrabi (nieuw!)
Rode biet (nieuw!)
Raapstelen (op=op)
Spinazie (op=op)
Radijs
Rucola
Bladmosterd
Inmaken & bewaren (extra oogsten, voor leden): spinazie, andijvie, rucola, bladmosterd, paksoi
Kruiden: salie, oregano, tijm, bieslook
Losse verkoop: rode en groene eikenbladsla, andijvie, paksoi, kruiden
*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***
OP DE TUIN….
Gisteren was onze jaarlijkse open dag met plantjesmarkt. Wat een fantastische dag hebben wij gehad! Heel veel aanloop, mooie gesprekken, rondleidingen die gegeven werden door Jan (vrijwilliger) en verdiepende workshops over levende grond en het opbouwen van een community, verzorgd door Stichting Levende Grond. En het was prachtig weer. Het organiseren van een open dag en alle voorbereidingen en werkzaamheden op de dag zelf zijn altijd een flinke uitdaging. Heel veel dank aan iedereen die meegeholpen heeft om deze dag tot een succes te maken en onze mooie tuin op te stellen voor de vele bezoekers!
Heb je de plantjesmarkt gemist en wil je alsnog plantjes? Er is nog veel over en deze week bieden wij nog een ruim assortiment aan plantjes aan. Je vindt de plantjes in de schaduwhoek naast de kas. Afrekenen kan via de QR code die er bij staat.
Deze week mag je extra veel groenten meenemen uit de kas, namelijk sla, andijvie en paksoi. Wij moeten de bedden waar deze groenten instaan namelijk leegmaken om daar nog meer tomaten te planten. En pepers en puntpaprika.
- 100 gram (vegetarisch) gehakt
- 1 flinke koolrabi, in stukjes gesneden
- 1 halve krop andijvie
- scheutje kokosmelk
- handje geraspte kaas
- verse peterselie
Verwarm de oven op 180 graden. Breng een laagje water met een snuf kruiden aan de kook. Kook de koolrabi in ongeveer 15 minuten gaar en giet daarna af. Voeg de kokosmelk toe en stamp tot een puree. Verhit ondertussen in een koekenpan het gehakt rul en voeg daarna de andijvie toe. Bak dit mee tot dat de andijvie is geslonken en het vocht verdampt is. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en dek dit af met de koolrabi puree. Bestrooi met kas en plaats 20 minuten in de oven.