Deze week op De Veldhof (woensdag 15 t/m zondag 19 mei)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 2)

Deze week keuze uit…

Rode en groene eikenbladsla

Andijvie

Paksoi

Raapstelen

Spinazie

Radijs (nieuw!)

Rucola (nieuw!)

Bladmosterd (nieuw!)

Inmaken & bewaren (extra oogsten, voor leden): spinazie, andijvie

Kruiden: salie, oregano, tijm, bieslook

 

Losse verkoop: rode en groene eikenbladsla, andijvie, paksoi, kruiden *** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


OP DE TUIN….

De temperaturen schieten omhoog. Dat maakt dat sommige gewassen wellicht doorschieten, zoals de raapstelen. Doorgeschoten groenten kun je wel gewoon eten, door de harde steel er uit te snijden. De gele bloemen zijn lekker in een salade. Afgelopen vrijdag is er tijdens de meewerkdag hard gewerkt aan het plantklaar maken van de teeltbedden: schoffelen en compost rijden. Gisteren is er namelijk weer plantgoed bezorgd en de komende dagen planten wij o.a. spitskool, prei, venkel, peper, puntpaprika en snackkomkommer! Nu is ook het moment om de pompoenen voor te zaaien. 

Open dag met plantjesmarkt op maandag 20 mei (2e Pinksterdag)

Tweede Pinksterdag is onze open dag met plantjesmarkt, van 10 tot 16 uur. Naast groenten- en kruiden plantjes van onze biologische kweker verkopen we ook zelf opgekweekte planten zoals bessen en aardbeien. Er zijn rondleidingen en Stichting Levende Grond geeft een mooie gratis workshop: ‘Levende Grond: ervaren & verbinden’. Voor de open dag zoeken we vrijwilligers die die dag kunnen helpen. Heb jij zin om onze kraam te bemannen of bezoekers welkom te heten bij de entree? Ik hoor graag van je via info@tuinderijdeveldhof.nl  

 
 

 

 


Recept van de week: rucola soep met romige geitenkaas
  • 1 handje rucola
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 400 ml groentenbouillon
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 ui en 1 teen knoflook
  • 1 paar stengels bieslook (de bloemen zijn ook eetbaar!)
  • peper en zout

Schil de aardappel en snij in blokjes. Snipper de ui en knoflook en fruit in olijfolie. Voeg daarna de aardappel toe, blus met de bouillon en laat 15 minuten zachtjes koken. Hak de rucola in grove delen en roer kort door de soep. Pureer de soep glad met een staafmixer en roer de geitenkaas er door heen. Garneer met fijngehakte bieslook en kruid met peper en zout. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *