Deze week op De Veldhof (woensdag 31 juli t/m zondag 4 augustus)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 13)

Deze week keuze uit…

Groene & rode eikenbladsla

Sperziebonen 

Venkel

Courgette

Komkommer (in de kast!)

Gele & rode cherrytomaat (in de kast!)

Rode biet

Snijbiet

Spitskool

Nieuw Zeelandse spinazie

Selderij

Stengelui

Knoflook

Peper (in de kast!)

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): snijbiet, peterselie, rode aalbes, witte aalbes

Fruit: rode aalbes, zomerframboos (op=op), witte aalbes, Japanse wijnbes

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, bieslook, paarse en groene basilicum

 

Losse verkoop: snijbiet, groene & rode eikenbladsla, kruiden, rode aalbes, witte aalbes, snijbloemen uit Ingrid’s bloementuin

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***


OP DE TUIN….

De pompoenplanten maken een groeispurt door. Vorige week hebben we Oost Indische kers er tussen geplant. Daar komen de insecten graag op af en dat zijn goede bestuivers voor de pompoenen. Ook de boerenkool- en spruitplanten groeien erg snel. Een deel van de teeltbedden hebben we ingezaaid met groenbemesters, namelijk phacelia, boekweit en wikke. Dat zijn planten die veel organisch materiaal toevoegen en dat versterkt de bodem. In de winter sterven deze gewassen door vorst af.

Deze weken zijn we vooral heel veel aan het wieden en onze gestekte bessenplanten aan het verpotten. Volgende week donderdag (9 augustus) kunnen we extra handen gebruiken, kom je helpen?


Recept van de week: 

Pasta met rode bietensaus en geitenkaas

– 300 gram volkorenpasta

– 50 gram gepelde ongezouten pistachenoten

– 1 ui

– 2 tenen knoflook

– 1/2e eetlepel vers tijmblad

– 800 gram geraspte bietjes

– 1/2e citroen

– 125 gram verse geitenkaas met honing

Kook de spaghetti beetgaar. Hak ondertussen de pistachenoten grof en rooster de noten zonder vet in 3 minuten goudbruin in een koekenpan. Laat de noten afkoelen op een bord. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook op hoog vuur. Voeg na een paar minuten de geraspte biet toe en verwarm deze een paar minuten mee. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Zet de bietjes op laag vuur, voeg sap en raspsel toe, samen met de fijngesneden tijmblaadjes. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus over de pasta en voeg tot slot de verkruimelde geitenkaas en de pistachenoten er over heen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *