Deze week op De Veldhof (woensdag 18 t/m zondag 22 september)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 20)

Deze week keuze uit…

Aardappel Alouette

Sperziebonen & groene stokbonen

Snijbonen

Zomerwortel

Patisson

Courgette

Pompoen (nieuw!; zie toelichting mail!)

Gele & rode cherrytomaat

San Marzano tomaat

Palmkool Rode biet

Snijbiet

Rucola

Nieuw Zeelandse spinazie

Selderij

Stengelui

Oost Indische kers (nieuw!)

 

Fruit: herfstframboos (op=op)

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, bieslook, paarse en groene basilicum

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***  

 

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): snijbiet, peterselie, basilicum

Losse verkoop: snijbiet, kruiden, snijbloemen uit Ingrid’s bloementuin


OP DE TUIN…. 

Afgelopen zondag hebben we een prachtige dag met elkaar gehad op de tuin. Diverse gastsprekers, rondleidingen, een serene dankceremonie om de rijke oogst te vieren en aansluitend een gezellige potluck maaltijd. Komende twee weken genieten we nog van een prachtige nazomer en dat betekent een goede groeispurt voor de plantjes die vorige maand geplant zijn. Gisteren is ook de laatste zaaironde geweest en dat betekent dat nu alle gewassen voor de rest van het oogstseizoen in de grond staan. Als tuinder en vrijwilligersteam richten wij ons de komende weken nog op het laatste wieden in de teeltbedden, het oogsten van de pompoenen en compost rijden naar de teeltbedden die leeg komen en daarna de snoei- en onderhoudswerkzaamheden.

Vanaf vrijdag a.s. kun je je aandeel pompoenen weer ophalen, daarover ontvang je donderdagavond een mail! 

Onlangs zijn er mooie drone opnames gemaakt van de tuin en daar is een korte film van gemaakt. De film kun je hier bekijken.

Plantjesmarkt op de tuin

Naast de kas vind je de planten verkoop hoek. Dit zijn bessenstruiken en kruiden uit onze eigen tuin, die wij zelf gestekt hebben. De planten verkoop hoek is doorlopend te bezoeken en afrekenen kan via de webwinkel.


Recept van de week: Pesto van Oost Indische kers & rucola
  • 75 gram walnoten
  • 50 gram Oost Indische kers (blad en bloem)
  • 50 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 200 ml olijfolie
  • 1 eetlepel sap van een citroen
  • peper en zout
Rooster de walnoten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat de walnoten afkoelen. Vul de hakmolen van de staafmixer of keukenmachine met de walnoten, Oost-Indische kers, rucola, Parmezaanse kaas en knoflook. Hak alles fijn. Schenk de helft van de olijfolie erbij en mix goed. Voeg citroensap en zout naar smaak toe. Voeg eventueel meer olijfolie toe als je de pesto te dik vindt.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *