Deze week op De Veldhof (woensdag 16 t/m zondag 20 oktober)

OOGSTBERICHT ABONNEES (WEEK 24)

Deze week keuze uit…

Sla

Andijvie (nieuw!)

Sperziebonen (op=op)

Spinazie

Aardpeer (nieuw!)

Winterwortel

Venkel (op=op)

Prei 

Palmkool

Paksoi

Raapstelen (op=op)

Rode biet (op=op)

Snijbiet

Rucola

Nieuw Zeelandse spinazie

Selderij

Stengelui

Oost Indische kers 

Kruiden: salie, oregano, tijm, koriander, peterselie, bieslook

*** Bewaar je (blad)groenten in een vochtige theedoek in de koelkast ***  

Inmaken & invriezen (extra oogsten, voor leden): snijbiet, peterselie,

 

Losse verkoop: snijbiet, kruiden, snijbloemen uit Ingrid’s bloementuin

Plantjesmarkt bessen- en kruidenplanten: rode aalbes, witte aalbes, zwarte bes, kruisbes, taybes, Japanse wijnbes, aardbei, oregano, salie, rozemarijn


OP DE TUIN…. 

Er komen weer een paar warme dagen aan. Fijn voor de andijvie om door te groeien naar een nog net wat vollere krop. Maar sowieso hebben we genoeg andijvieplanten staan en kunnen we deze week al beginnen met oogsten. De prei is erg mooi geworden, dikke planten met veel wit. De prei hebben we dit jaar bij een andere kweker besteld. Soms loont het om elders te kijken. 

In de kas hebben we de teeltbedden geschoffeld en compost opgebracht. In de wintermaanden kunnen de gestekte fruitstruiken in pot daar overwinteren. Vandaag hebben we de laatste klepelronde op de teeltbedden in het veld gedaan. De teeltbedden schoffelen we en daarna brengen we een laag compost aan. Ook planten we deze week de knoflook voor volgend seizoen. De uien pootten we voorheen ook in het najaar. Dit jaar hebben we een deel in het voorjaar gepoot en omdat die uien echt een stuk groter werden verschuiven we het pootmoment nu naar het voorjaar. 


Recept van de week: Paksoi en prei in kokosmelk

– 1 paksoi

– 1 flinke prei

– 500 ml kokosmelk

– 1 eetlepel kerriepoeder

– olie of boter

Snijd de prei in ringen en was en droog deze goed. Verhit een beetje olie en roerbak de prei op matig vuur. Snijd ondertussen de paksoi: de stelen in reepjes van 1 cm breed; het blad in repen van ongeveer 3 cm. Voeg de witte reepjes toe in de pan en bak een paar minuten mee. Voeg daarna de groene repen, de kokosmelk en kerriepoeder toe. Breng het geheel aan de kook en laat daarna op laag vuur nog even pruttelen. Lekker met rijst of mie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *