Agenda

Evenementen 2019


Introductie lesdag ‘Voeding voor lichaam en geest – natuurlijke voeding van grond tot mond’ op zaterdag 15 juni
Deze eendaagse introductieles staat in het teken van natuurlijke voeding, in de Aarde en met respect voor de natuur geteeld. Hoe groeien planten en het voedsel dat wij nuttigen? Hoe doe je dat op een natuurlijke en duurzame wijze? Welke keuzes kun jij maken om jezelf natuurlijker te voeden?Je leert de basisprincipes voor het natuurlijk voedsel telen kennen en hoe je die kunt vertalen naar jouw tuin en leefomgeving. We verdiepen ons in het bodemleven, kwaliteit van voedsel, energiestromen en kringlopen. De tuinderij is een prachtige plek om je te verbinden met de natuur en je te laten inspireren. Aansluitend kun je de verdiepingslessen ‘Ontwerp je eetbare siertuin’ en/of ‘Permacultuur in je moestuin’ volgen.Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur
Introductieprijs: € 75,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Data: vrijdag 17 mei of zaterdag 15 juni
Docent: Valérie van Dijck
Deze lesdag wordt aangeboden vanuit De LevensTuin en Het LevensCollege. Aanmelden voor één of meerdere lesdagen doe je hier.

Workshop geïnspireerd schilderen op zaterdag 29 juni.
Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie. Inclusief plantaardige lunch. Op de tuinderij sta je letterlijk met je voeten in de aarde, tussen groente, bloemen en fruit. In het voedselbos hoor je het zoemen van de bijen en het gekwetter van de vogels. Vanuit die energie kun je onder begeleiding van Monique Buunk je uitleven op een schildersdoek, in volledige ontspanning en met natuurlijke materialen. Na een korte introductie laat Monique je kennis maken met diverse schildertechnieken en met de verschillende natuurlijke materialen die te vinden zijn in de tuin en waarmee je kunt schilderen.
Data: zaterdag 29 juni
Tijden: je bent welkom vanaf 10.30 uur; we sluiten rond 17 uur af
Bijdrage: € 125,- inclusief alle (schilder)materialen, koffie en thee en een plantaardige lunch
Meer informatie en aanmelden

Tweedaagse cursus ‘Ontwerp je eetbare siertuin – gezonde voeding uit eigen tuin’ op vrijdag 5 juli en vrijdag 6 september
Deze tweedaagse cursus is een vervolg op de introductieles ‘natuurvoeding voor lichaam en geest – gezonde voeding van grond tot mond’. De cursus is gericht op jouw tuin/leefomgeving en hoe jij die kunt ver-eetbaar-en, op duurzame wijze. De eerste dag leer je over de basiselementen van een eetbare tuin die voornamelijk ingericht is met vaste eetbare planten. Naast theorie zie je tijdens een rondleiding over de tuinderij hoe je een eetbare tuin of voedselbos (op kleinere of grotere schaal) kunt opbouwen. Je gaat naar huis met huiswerk en komt de tweede dag terug met de observaties en wensen voor jouw tuin. De tweede dag zoomen we in op het beplantingsplan. Welke vaste planten zijn geschikt voor jouw eetbare tuin? Welke planten heb jij nodig om insecten aan te trekken en een duurzaam systeem neer te zetten? Einde dag ga je naar huis met een basisontwerp en beplantingsplan voor jouw tuin en voldoende handvatten om dit zelf verder uit te werken.Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur; inclusief plantaardige lunch.
Bijdrage: € 190,- incl. koffie/thee en plantaardige lunch
Data: vrijdag 5 juli en vrijdag 6 september
Docent: Valérie van Dijck
Deze lesdag wordt aangeboden vanuit De LevensTuin en Het LevensCollege. Aanmelden voor één of meerdere lesdagen doe je hier.

Eendaagse ‘Permacultuur in je moestuin’ op vrijdag 13 september
Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze eendaagse leer je hoe je de Permacultuur principes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? Welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)? Tuinderij De Veldhof is DE leerplek en geeft inspiratie voor jouw moestuin. Valérie neemt je mee door de tuin en laat jou zien welke werkwijze in jouw moestuin toegepast kan worden.Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur; inclusief plantaardige lunch.
Bijdrage: € 95,- incl. koffie/thee en lunch
Locatie: Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Joppe
Data: vrijdag 13 september
Docent: Valérie van Dijck
Deze lesdag wordt aangeboden vanuit De LevensTuin en Het LevensCollege. Aanmelden voor één of meerdere lesdagen doe je hier.