Agenda

Evenementen 2019


Aanleg natuurspeelplaats (NL doet) op zaterdag 16 maart

De tuinderij is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Voor de kleinere bezoekers wordt een natuur speelplaats aangelegd. Een plek waar insecten en bloemen onderzocht worden, er over boomstammen geklommen en door tunnels gekropen wordt.

Samen zetten we de contouren van de speelplaats uit. We maken een aarden wal en een houten takkenril als afscheiding; we plaatsen lavendelstruiken en zagen houten zitschijven en boomstammen als bankjes.

Gaarne zelf drinkwater en lunch meenemen. Wij zorgen voor een warme soep tussen de middag, uiteraard met groenten uit eigen tuin. Neem je ook een regenjas mee in geval van een drup regen?


Open dag en voorjaarsmarkt Tuinderij De Veldhof op zaterdag 11 mei

Op zaterdag 11 mei staan de poorten van de tuinderij open en verwelkomen wij je graag op de tuinderij.

Dit voorjaar organiseren wij een voorjaarsmarkt met diverse kramen met o.a. bessen- en aardbeienstekken en pompoen-, courgette- en slaplanten. Zodat je ook in je eigen tuin een klein eetbaar paradijs kunt creëren!

Tijdens een rondleiding vertellen we je o.a. over de opbouw van de tuinderij, de paddenpoel en de bijen. Voor kinderen zijn diverse activiteiten georganiseerd. Ook kun je genieten van heerlijke hapjes gemaakt van groente van De Veldhof; je kunt zelf groente oogsten en direct een groentepakket mee naar huis nemen.


Cursus ‘Inleiding Permacultuur’ op vrijdag 17 mei

Tuinder Valérie verzorgt een eendaagse cursus ‘Inleiding Permacultuur’ van 10 tot 16 uur op de tuinderij. Uitgebreide informatie volgt binnenkort. Deze eendaagse cursusdag wordt herhaald op zaterdag 15 juni.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl


Cursus ‘Ondergronds gezwam’ van Marc Siepman – zaterdag 18 mei

Op zaterdag 18 mei (10 tot 16 uur) geeft bodemdeskundige Marc Siepman de cursus Ondergronds gezwam op Tuinderij De Veldhof. Deze cursus gaat over het onzichtbare deel van een voedselbos: de bodem, het kloppend hart van elk bos. Die bodem is heel anders dan die van een moestuin. Deze cursus gaat onder andere over het fantastische werk dat schimmels, bacteriën, protozoa, muizen, mollen, insecten, wormen, larven en al die andere beestjes voor ons doen. Over successie, fotosynthese, het klimaat, water, enzymen, stikstof, fosfaat en alle andere voedingsstoffen – maar vooral over vertrouwen op complexiteit. Want hoe harder we werken en symptomen bestrijden in een voedselbos, hoe slechter het ermee gaat. We moeten erop leren te vertrouwen dat de natuur meer ervaring heeft dan wij.
Aanmelden via: https://marcsiepman.nl/aanmelden/
Bijdrage: op basis van donaties


Workshop ‘Geinspireerd schilderen op vrijdag 24 mei

In samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie wordt deze schilderworkshop aangeboden. Inclusief plantaardige lunch. Deze workshop wordt ook aangeboden op zaterdag 25 mei en op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Het is ook mogelijk om meerdere dagen deel te nemen. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl


Workshop ‘Geinspireerd schilderen op zaterdag 25 mei

In samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie wordt deze schilderworkshop aangeboden. Inclusief plantaardige lunch. Deze workshop wordt ook aangeboden op vrijdag 25 mei en op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni. Het is ook mogelijk om meerdere dagen deel te nemen. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl


Tweedaagse workshop ‘Keramiek: natuur als design’ op zondag 2 juni en zondag 16 juni

In samenwerking met Studio Daniel van Dijck (broer van) wordt deze keramiekworkshop aangeboden. Inclusief plantaardige lunch. Deze workshop wordt ook aangeboden op zondag 2 juni en op zondag 16 juni. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl


Cursus ‘Composteren kun je leren’ van Marc Siepman – zaterdag 8 juni

Op zaterdag 8 juni (10 tot 16 uur) geeft bodemdeskundige Marc Siepman de cursus Ondergronds gezwam op Tuinderij De Veldhof.
Composteren is niet moeilijk; als je een paar dingen weet kun je heel mooie resultaten behalen. In het theoriegedeelte behandel ik de volgende vragen:
– wat ‘groen’ is en wat ‘bruin’?
– wat is het verschil tussen heet en koud composteren?
– wat is wormencompost?
– wat kan in welke composthoop?
– wat moet je doen als er toch wat misgaat?
En je mag zoveel vragen stellen als je wilt!
Aanmelden via: https://marcsiepman.nl/aanmelden/
Bijdrage: op basis van donaties


Cursus ‘Inleiding Permacultuur’ op zaterdag 15 juni

Tuinder Valérie verzorgt een eendaagse cursus ‘Inleiding Permacultuur’ van 10 tot 16 uur op de tuinderij. Uitgebreide informatie volgt binnenkort. Deze eendaagse cursusdag wordt ook gegeven op vrijdag 17 mei.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl


Workshop ‘Geinspireerd schilderen op vrijdag 28 juni
In samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie wordt deze schilderworkshop aangeboden. Inclusief plantaardige lunch. Deze workshop wordt ook aangeboden op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei en op zaterdag 29 juni. Het is ook mogelijk om meerdere dagen deel te nemen. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl

Workshop ‘Geinspireerd schilderen op zaterdag 29 juni

In samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie wordt deze schilderworkshop aangeboden. Inclusief plantaardige lunch. Deze workshop wordt ook aangeboden op vrijdag 25 mei en zaterdag 26 mei en op vrijdag 28. Het is ook mogelijk om meerdere dagen deel te nemen. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl


Tweedaagse cursus ‘Ontwerp je eetbare tuin’ op vrijdag 5 juli en vrijdag 6 september

Tuinder Valérie geeft een tweedaagse cursus waarin je samen een ontwerp maakt voor jouw eigen eetbare tuin, op basis van de Permacultuur principes. Deze cursus is een verdieping op de eendaagse cursusdag ‘Inleiding Permacultuur’ die gegeven wordt op vrijdag 17 mei en zaterdag 15 juni. Uitgebreide informatie volgt binnenkort.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl