Agenda

Evenementen 2019


Oogstfeest De Veldhof op zondag 8 september
De tuinderij bestaat vier jaar en dat vieren we tijdens het oogstfeest!

Programma
Een middag vol activiteiten met o.a. een rondleiding van tuinder Valérie en een gezamenlijke lunch (pot-luck). Na de lunch blikken we terug op de afgelopen jaren en nemen we een kijkje in de toekomst. Een aantal maanden geleden heeft één van de wethouders van de gemeente Lochem de tuinderij bezocht en hebben we een aantal mooie plannen besproken, die we die dag graag met je delen.

Ook maak je kennis met Filmgroep Het Accent uit Gorssel. De komende anderhalf jaar wordt De Veldhof gevolgd door de Filmclub; van de beelden wordt een documentaire gemaakt. Tijdens het oogstfeest wordt alvast een voorproefje van deze documentaire getoond.

We beginnen om 12 uur en eindigen de middag rond 16 uur.

Voor wie?
Iedereen is welkom! Deelnemers, vrijwilligers, geinteresseerden, Vrienden van De Veldhof.

Aanmelden
Graag uiterlijk 1 september via info@tuinderijdeveldhof


Eendaagse ‘Permacultuur in je moestuin’ op vrijdag 13 september
Speciaal voor iedereen met een moestuin (of de ambitie hiervoor) die op natuurlijke wijze (eenjarige) groente wil telen. Tijdens deze eendaagse leer je hoe je de Permacultuur principes in je moestuin integreert. Hoe creëer je een (energie)kringloop? Hoe bewerk je de bodem zo min mogelijk? Hoe versterk je het bodemleven? Welke gewassen passen in de moestuin (eenjarig en meerjarig)? Tuinderij De Veldhof is DE leerplek en geeft inspiratie voor jouw moestuin. Valérie neemt je mee door de tuin en laat jou zien welke werkwijze in jouw moestuin toegepast kan worden.Duur: inloop vanaf 9.30 uur met koffie en thee; cursus van 10 tot 16 uur; inclusief plantaardige lunch.
Bijdrage: € 95,- incl. koffie/thee en lunch
Locatie: Permacultuur Tuinderij De Veldhof, Joppe
Data: vrijdag 13 september
Docent: Valérie van Dijck
Deze lesdag wordt aangeboden vanuit De LevensTuin en Het LevensCollege. Aanmelden voor één of meerdere lesdagen doe je hier.

Workshop geïnspireerd schilderen op zaterdag 5 oktober.
Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie. Inclusief plantaardige lunch. Op de tuinderij sta je letterlijk met je voeten in de aarde, tussen groente, bloemen en fruit. In het voedselbos hoor je het zoemen van de bijen en het gekwetter van de vogels. Vanuit die energie kun je onder begeleiding van Monique Buunk je uitleven op een schildersdoek, in volledige ontspanning en met natuurlijke materialen. Na een korte introductie laat Monique je kennis maken met diverse schildertechnieken en met de verschillende natuurlijke materialen die te vinden zijn in de tuin en waarmee je kunt schilderen.
Data: zaterdag 29 juni
Tijden: je bent welkom vanaf 10.30 uur; we sluiten rond 17 uur af
Bijdrage: € 125,- inclusief alle (schilder)materialen, koffie en thee en een plantaardige lunch
Meer informatie en aanmelden