CSA Netwerk Nederland

Tuinderij De Veldhof is lid van CSA Netwerk Nederland. CSA staat voor Community Supported Agriculture (gemeenschapsgesteunde landbouw).

CSA betekent dat je, samen met een groep andere enthousiastelingen de handen in elkaar slaat en samen met de tuinder werkt aan eerlijke, gezonde en milieuvriendelijke landbouw. Als deelnemer van een CSA committeer je je om gedurende een seizoen jouw aandeel te komen oogsten. Deelnemers delen in overvloed maar delen ook het risico op minder oogst, bijvoorbeeld door weersomstandigheden, plagen of andere ‘calamiteiten’. Zo ontvangt de tuinder toch een zeker basisinkomen waarmee zij gereedschap, compost en plantgoed kan aanschaffen en beloond wordt voor haar inspanningen. Als deelnemer van een CSA betaal je je aandeel vooruit zodat de tuinder alle investeringen voor dat jaar kan bekostigen.

Door de weg van producent naar consument zo kort mogelijk te maken ontstaat er lokale veerkracht. De Veldhof is opgezet volgens de principes van Permacultuur. Dat wil zeggen dat we niet telen ten koste van de Aarde, maar juist in samenwerking met haar. Als deelnemer draag je bij aan het herstel van de grond waarop je groenten worden gekweekt en je wekelijks kunt genieten van kwalitatief hoogwaardige en gezonde groenten. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens en milieu vormen de basis van de tuinderij.