Deelnemen

Word ook deelnemer en kom zelf oogsten!
Zelfoogstseizoen op 5 mei 2021 van start- meld je nu aan en kom ook oogsten!

Als deelnemer wordt de tuin ook een beetje van jou. Om te oogsten, om mee te werken als je dat leuk vindt, om je kinderen te zien spelen in de natuurspeelplaats of om te dwalen door de tuin en te genieten van al het moois dat de tuin je te bieden heeft.

Dit seizoen biedt de tuin de ruimte aan 30 huishoudens met een zelfoogstabonnement. Wil je verzekerd zijn van een aandeel in de oogst? Meld je dan snel aan via onderstaand formulier. Naast een zelfoogstabonnement voor groente en fruit kun je je ook aanmelden voor een bloemenpluk abonnement. Kom je liever sporadisch oogsten of plukken? Dat kan ook. Alle voorwaarden voor het los oogsten vind je in de Veldwinkel.

Aanmelden voor een abonnement/oogstaandeel 2021 kan via onderstaande formulieren.


Abonnementen

Je kunt kiezen uit de volgende abonnementen:

Zelfoogstabonnement – Van start op 5 mei 2021; meld je nu aan!

 • Het zelfoogst seizoen loopt van 5 mei t/m 5 december 2021 (30 weken); je kunt ook later instappen, dan betaal je alleen voor de weken die je nog gaat afnemen
 • Wekelijks minstens 6 soorten groenten zelf oogsten. Van volle grond en uit de nieuwe tunnelkas.
 • Je bepaalt zelf wat je die week wilt oogsten; op basis van de beschikbare groente*
 • Wekelijks verse kruiden en zo nu en dan fruit zelf oogsten
 • Oogsten wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
 • Je wordt met je gehele huishouden deelnemer; je oogst voor je eigen huishouden, zo veel als je nodig hebt en in gedachte houdend dat we de oogst delen met elkaar
 • Je oogst alleen voor verse consumptie, het is niet de bedoeling dat je groente voor de winter inmaakt of invriest
 • Kosten: gebaseerd op het aantal personen en de samenstelling van je huishouden: Eerste volwassene: € 300,-, overige volwassenen: € 255,- p.p., kind 0-4 jaar gratis, kind 5-8 jaar € 30,-, kind 9-12 jaar € 75,-, kind 13-18 jaar € 120,-
 • Heb je een klein budget en wil je toch graag een abonnement afsluiten? Neem contact op met Valérie voor een oogstafspraak op maat.
 • Als deelnemer deel je in het risico dat de oogst niet altijd goed gaat. Als er minder van het land komt door weersomstandigheden, plagen of andere ‘calamiteiten’ dan hebben we minder groenten om te verdelen onder elkaar.
 • Als deelnemer betaal je je aandeel vooruit zodat de tuinder alle investeringen voor dat jaar kan bekostigen. Je betaalt aan het begin van het jaar of in vier termijnen.
 • Het groenteaanbod van de zelfoogstabonnementen krijgt voorrang op losse oogst.
 • Op vakantie tijdens de oogstperiode? Na afloop van het oogstseizoen mag je twee weken langer blijven oogsten en je gemiste weken inhalen.
 • Slecht ter been? Op woensdagen en donderdagen helpen tuinder Valérie of een stagiair je graag met het oogsten**

* Wekelijks ontvang je een bericht waarin het assortiment voor die week wordt opgesomd; op de tuinderij vind je instructies waar welke groente geoogst kan worden en op welke wijze je dat doet; je oogst alleen op de aangegeven plaatsen; alle groente, kruiden en fruit voor zelfoogst bevinden zich aan de voorkant van het perceel
** Afhankelijk van de periode kunnen deze dagen wijzigen; daarover word je geinformeerd via de weekmailing

Proefperiode zelfoogst

Wil je eerst een aantal weken kijken hoe het zelfoogst abonnement je bevalt? Dan kun je een proefperiode van vier weken komen oogsten. De kosten voor deze proefperiode zijn afhankelijk van de samenstelling van je huishouden. Na aanmelding ontvang je een mail met een berekening van je bijdrage. (Je kunt maar 1x gebruik maken van de proefperiode zelfoogst.)

Bloemenpluk abonnement

  • Wekelijks zelf een mooi boeket natuurlijk gekweekte bloemen snijden wanneer het jou uitkomt (woensdag t/m zondag tussen zonsopgang en zonsondergang toegang tot de tuinderij)
  • Kosten: Het abonnement biedt twaalf keer een boeket snijden in de periode juni t/m oktober (naar eigen invulling en zelf bijhouden). Ben je een paar weken op vakantie? Dan zijn er nog voldoende andere weken om te komen plukken. Voor 12 keer snijden betaal je € 78,-.
  • Je betaalt het bloemenpluk abonnement vooruit; dat kan in één keer of in vier termijnen.
  • Heb je twaalf keer een boeket geplukt en wil je nog meer boeketten plukken? Dan kun je de extra boeketten afrekenen in de Veldwinkel.

Cadeaubonnen

Geef een ander een bloemen plukkaart cadeau waarmee de ontvanger vier keer in het seizoen zelf een boeket kan plukken. De prijs van een plukkaart bedraagt € 28,-. Je kunt ook een cadeaubon voor één boeket (t.w.v. € 7,-) cadeau doen. De cadeaubonnen zijn digitaal verkrijgbaar, in de Veldwinkel.

Betalingen

Als deelnemer van De Veldhof (met een abonnement) committeer je je voor een seizoen. Je bijdrage voor jouw aandeel betaal je vooruit. Je kunt in één keer of in vier termijnen betalen. Na afloop van het seizoen loopt je deelname af en kun je je opnieuw aanmelden via de website voor het volgende seizoen. Heb je een klein budget en wil je toch graag een abonnement afsluiten? Neem contact op met Valérie voor een oogstafspraak op maat.