De Verborgen Tuin

Welkom in “De Verborgen Tuin”

De Verborgen Tuin is een therapie- en ontmoetingstuin gelegen op het stilste stukje van “de Veldhof”, de biologische zelfoogsttuin tussen Eefde en Gorssel.

Sinds het najaar van 2019 heb ik gestaag gewerkt om een coach- en natuurbelevingstuin aan te leggen met veel bloemen en kruiden. Zo is er een labyrint gemaakt van looppaden met borders, ingezaaid met allerlei soorten bloemen, omgeven door struiken en kruiden. Het groeit steeds meer uit tot een fijne rustgevende plek, waar je tot bezinning kunt komen en de hectiek van de dag los kan laten. Ook worden er bloemen geteeld om boeketten van te maken en is er een groentetuin om naar hartenlust in te kunnen wroeten.

In contact met de aarde en de natuur om je heen ben je goed zo je bent, hoef je niet te presteren, kan je tot jezelf komen en is er ruimte voor bezinning en ontspanning.

Wat houdt je bezig, waar word je gelukkig van, wil je iets veranderen in je huidige situatie, durf je nieuwe stappen te zetten? Vragen die vooral nu relevant zijn en geen uitstel meer dulden. In deze “corona-tijd” is er steeds meer behoefte aan verbinding met de natuur, terugkomen bij jezelf of hét moment om je leven een andere draai te geven.

Ben je het zat om thuis te zitten, komen de muren op je af en heb je steun nodig om verder te komen? Of ben je niet blij met je huidige leven of werksituatie en wil je daar verandering in aanbrengen?

Naar buiten gaan en de verbinding zoeken met de natuur helpt je je hoofd vrij te maken en nieuwe inspiratie op te doen. Stap voor stap herontdek je weer wie je wilt zijn en wat de drijfveren zijn in je leven.

Ik begeleid mensen individueel (m/v) door middel van tuintherapie en wandel coaching, en kleine groepen van enkel vrouwen om samen te werken (of individueel), ervaringen te delen, gedachten uit te wisselen en natuuroefeningen te doen. Ook is het mogelijk een dagbestedingsprogramma te volgen.

Op maandag, woensdag en vrijdag ben ik aanwezig van 10-12.30 uur. Kom vrijblijvend een ochtend langs om elkaar beter te leren kennen en de sfeer te proeven. Maak een afspraak per email of telefoon: i.tebrake@outlook.com (06-57180244). Meer informatie over mijn project en mijn achtergrond kun je vinden op mijn website.

Groene groet, Ingrid


Achter op het Veld, in “De Verborgen Tuin” bevindt zich het labyrint. Een labyrint heeft, in tegenstelling tot een doolhof, maar éen gang, die je heen en weer loopt. Je kan er dus nooit in verdwalen. Het oudste labyrint is gevonden in Griekenland en is 3.200 jaar oud. Een labyrint staat symbool voor je levenspad, dat je bewandelt voor bezinning en meditatie. Het kan een handvat bieden voor heling en transformatie. Wat geeft je energie, levenskracht en inspiratie om verder te gaan? Ben je eraan toe om knopen door te hakken, je angsten onder ogen te zien en door te dringen tot je diepe innerlijk? Welke intentie je er ook aan geeft, wandel met je ziel, je eigen rode draad volgend, naar innerlijke vrede.

Het labyrint is open voor iedereen die er gebruik van wil maken*. Wandel, geniet, mediteer, of dans door het labyrint om je leven te vieren. Gelieve alleen over de graspaden te lopen en geen bloemen te plukken.

*voor coaching- en therapeutische doeleinden, gelieve contact met mij op te nemen