Kinder kookfestijn

 


Gratis kinder kookworkshop op zondag 26 mei – Fête de la Nature
Op zondag 26 mei vieren we het Fête de la Nature op de tuinderij met een gratis kinder kookworkshop voor maximaal 15 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De workshop wordt gegeven op de natuurspeelplaats en is van 14 tot 16 uur. Meer informatie en aanmelden op de site van Fête de la Nature.


Op zoek naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje? Kom ook plukken en koken in onze kinder kooktuin!

Tuinderij De Veldhof en Nadja van den Berg van Cucin@Casa bieden deze kinder kookworkshop (op maat) aan. Een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Op de tuinderij gaan de kinderen op ontdekkingstocht. Hoe groeien groente en fruit en welke wilde kruiden kun je plukken? De kinderen mogen zelf plukken en bereiden samen met Nadja een heerlijke maaltijd, in de buitenkeuken of in een pot boven een zelfgemaakt vuur. De natuurspeelplaats nodigt uit om insecten te onderzoeken in de takkenril en te spelen in de wilgenhut.

Nadja vertelt over haar ervaringen: “Kinderen laten ontdekken hoe lekker vers bereid eten is. Nieuwe smaakjes kleurrijk op je bord zet aan tot proeven en eten. Samen ingrediënten verzamelen in de moestuin en dan je eigen eten mogen bereiden. Trots kunnen zijn op wat je samen gemaakt hebt is de ultieme stimulans voor kinderen om nieuwe smaken te ontdekken. Aanraken, bekijken, ruiken en proeven. Dat is eten op een speelse manier verkennen en leren waarderen. Ook leren ze wat er in het seizoen te krijgen is van tuinen en boeren uit de buurt. Onze kinderen zijn de toekomst, zij kunnen leren hoe liefdevol met de natuur en hun eten om te gaan. Ik heb inmiddels heel wat ervaring in het koken met kinderen, zowel op basisscholen als op de boerderijschool, waar we koken met wat er voorhanden is van het land.”

Voor een kinder kookworkshop gaan we uit van minimaal acht kinderen, vanaf zeven jaar.

Prijs: op aanvraag
Ook voor volwassenen wordt de kookworkshops aangeboden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nadja via info@cucinacasa.nl

Nadje verzorgt tevens regelmatig Het VeldRestaurant op Tuinderij De Veldhof. Op onze prachtige locatie ‘in het veld’ verzorgt Nadja een kookdemonstratie met uitgebreide Italiaanse lunch, met vers geoogste groente van het land. De eerstvolgende datum vind je in de agenda.