Workshop geïnspireerd schilderen

Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met Atelier Buunk – Inspiratie door Creatie. Inclusief plantaardige lunch. Op de tuinderij sta je letterlijk met je voeten in de aarde, tussen groente, bloemen en fruit. In het voedselbos hoor je het zoemen van de bijen en het gekwetter van de vogels. Vanuit die energie kun je onder begeleiding van Monique Buunk je uitleven op een schildersdoek, in volledige ontspanning en met natuurlijke materialen. Na een korte introductie laat Monique je kennis maken met diverse schildertechnieken en met de verschillende natuurlijke materialen die te vinden zijn in de tuin en waarmee je kunt schilderen.

Geïnspireerd schilderen
De workshop geïnspireerd schilderen is voor iedereen. Je hoeft geen ervaring met schilderen te hebben; iedereen kan het. Een dag waarop je echt tijd hebt voor jezelf. Waarbij alles mag en niets moet. Monique begeleidt je op inspirerende wijze en heeft allerlei methodes ter beschikking om jou door jouw creatieve proces te leiden. Ze helpt je te luisteren naar je innerlijke stem, zodat jij op papier en doek zichtbaar maakt wat gezien wil worden. Dit resultaat neem je mee naar huis en zo word je nog lang herinnerd aan wat belangrijk is voor jou.

Programma

Het programma begint met de prachtige reis naar Tuinderij De Veldhof. Je zult voelen dat de energie van deze bijzondere dag zich dan al voor jou aan het opbouwen is. Valérie van Dijck en Monique Buunk zullen je ontvangen. Na een korte introductie zal Monique je kennis laten maken met diverse schildertechnieken en met de verschillende natuurlijke materialen die te vinden zijn in de tuin waarmee je ook kunt schilderen. Vervolgens zoekt iedereen zijn of haar plek in de prachtige tuin en ga je eerst aan de slag op papier. Tussen de middag verzorgt Valérie een heerlijke plantaardige lunch met vers geoogste groenten uit de tuin. Na de lunch gaan we verder met schilderen op een doek. Rond vier uur ronden we af in de kring. Aan het einde van de dag kun je (tegen betaling) je eigen groente, fruit en bloemen oogsten. Moe maar voldaan keer je rond 17:00 uur weer terug naar huis.

Data: zaterdag 29 juni
Tijden: je bent welkom vanaf 10.30 uur; we sluiten rond 17 uur af
Bijdrage: € 125,- inclusief alle (schilder)materialen, koffie en thee en een plantaardige lunch
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl

Aanmelden, kosten enzo

  • Om je in te schrijven voor de workshop kun je je aanmelden bij zowel Valérie als Monique. Voor de workshopdag betaal je € 125,-. We vragen je om dit bedrag direct over te maken, zodat jouw plek ook daadwerkelijk gereserveerd wordt. Mocht dit bedrag te hoog voor je zijn, maar je voelt wel dat deelname voor jou heel belangrijk is, stuur dan een bericht naar Valérie, dan bekijken wij wat voor jou de mogelijkheden zijn.
  • Omdat wij veel moeten inkopen en voorbereiden kunnen we het geld niet terugstorten, mocht je bijvoorbeeld toch niet willen/kunnen komen. Is er een (andere) dringende reden waarom je onverhoopt toch niet kunt deelnemen, neem in dat geval dan contact met ons op; dan kijken wij wat we voor elkaar kunnen betekenen.
  • Mocht de workshop onverhoopt niet door kunnen gaan (bijvoorbeeld door extreme weersomstandigheden), wordt uiteraard het geld teruggestort.
  • Trek kleren aan die vies mogen worden en waar vlekken in mogen komen die er niet meer uit gaan.
  • Per workshop maximaal 10 deelnemers

Contactgegevens

Valérie

info@tuinderijdeveldhof.nl

06-49386227

Monique

buunkmonique@gmail.com

06-12923457

Over Valérie

In 2015 ging Tuinderij De Veldhof van start; een ware oase waar op de meest natuurlijke wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen geteeld worden. Samen met vele vrijwilligers werk ik met veel plezier op deze prachtige plek midden in het bos. Naast diverse creatieve workshops verzorg ik met mijn ontwerpstudio ‘dopjeboontje’ ontwerpen voor eetbare siertuinen. Ook geef ik op de tuinderij met veel plezier les over Permacultuur, voeding, eetbare siertuinen en voedselbossen, als docent van De LevensTuin. De Veldhof inspireert en laat je groeien; ik hoop je snel te verwelkomen!

Over Monique

Een dierbare vriendin van mij gaf mij ooit een workshop intuïtief schilderen cadeau. Ik verwachtte er niets van. Het bleek een schot in de roos. Het was een waar thuiskomen. En ik wist meteen wat ik te doen had. Ik moest zelf dit soort workshops gaan geven, omdat ik daardoor met het geleerde in het leven andere mensen mag inspireren. Door het geven van deze workshop kan ik verschillende passies combineren. Mijn passie voor het schilderen en mijn passie voor het coachen. Tijdens de workshops kan ik putten uit diverse technieken en coachingvaardigheden. Dat maakt dat een workshop intuïtief schilderen een hele bijzondere ervaring kan zijn voor de deelnemers. We maken samen een mooie reis.

Enkele recensies

Heerlijke dag gehad bij en met Monique. Vanuit het gevoel dat er op dat moment is creëren. Er ontstonden hele mooie beelden en bijzondere momenten. Monique brengt een mooie mix van vakmanschap, overdracht van kennis over gebruik van materialen, spiritualiteit en afstemming. Met recht schilderen met hart én ziel. Dankjewel Monique en graag tot een volgende keer!’ Natasja

Monique begeleidde mij via een meditatie naar gevoel, waarvan ik niet eens wist dat dat er zat. Toen het geïnspireerd schilderen, wauw! Ik zat er helemaal in! Monique heeft me laten gaan. Toen ik het niet meer wist was Monique er! Via een paar vragen aan mij ben ik verder gegaan. Wat voel ik me sterk en zit ik heerlijk in mijn vel! Ik ben ook Supertrots op mijn schilderij, het vertelt precies wat ik nodig heb! Veel respect voor Monique. Grote dank.’ Eugenie

Een dag Intuïtief schilderen heeft me zoveel meer gebracht dan ik van te voren had kunnen bedenken. Zonder enige schilderervaring ging ik erin. En door visualisatie, vertrouwen op gevoel (ook frustratie!), schilderen met handen, voeten, kwasten en rollers vond ik mijn innerlijke rust terug in juist dat doek, wat me tijdens het schilderen zo onrustig maakte. Monique werkt en begeleidt vanuit liefde en respect. Dat zie je ook terug in de aandacht voor details in het atelier. Alle zintuigen worden geprikkeld. Dank je wel Monique! Tot de volgende keer.’ Judith