Workshop keramiek

Workshop keramiek: Natuur als design – zondag 2 en 16 juni
Deze tweedaagse keramiek workshop wordt gegeven in samenwerking met Studio Daniel van Dijck (broer van). De workshop is geïnspireerd op de natuur en de natuur zal ook de basis zijn van je ontwerp. Daniel legt op de eerste dag de basistechnieken uit voor klei en keramiek en hoe je design (geïnspireerd vanuit de natuur) tot een eigen vormtaal kunt opzetten. We verdiepen ons in het materiaal klei: wat is klei en hoe kun je klei toepassen? Die dag oefenen we met klei, maken we borden en schalen die we ter plekke bakken in een oven. De tweede dag leer je glazuren en ga je met meerdere gestookte bordjes/schaaltjes naar huis waarvan een deel al is geglazuurd. Wanneer er tijd over is, kan er voor worden gekozen om nog meer keramische objecten te maken.

Data: zondag 2 juni en zondag 16 juni
Tijden: je bent welkom vanaf 10.30 uur; we sluiten rond 17 uur af
Bijdrage: € 240,- voor twee dagen, inclusief koffie en thee en op beide dagen een uitgebreide plantaardige lunch.
Vroegboek korting: meld je vóór 15 mei aan en betaal slechts € 220,-.
Aanmelden: info@tuinderijdeveldhof.nl

We gaan uit van minimaal vijf en maximaal tien cursisten.

Over Daniel

Over Daniel
Daniel van Dijck (1986) is interieurarchitect en conceptueel designer en heeft zijn opleiding genoten aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (BA Interior Architecture) en het Sandberg Instituut te Amsterdam (MA in Design). Daniel vervaardigt functionele, meestal handgemaakte, unieke stukken. Daniel werkt voornamelijk met materialen als glas, edel metalen en keramiek. “Werken met natuurlijke materialen op een Permacultuur tuinderij is een feestje, ik kijk er naar uit je te ontmoeten!”
www.danielvandijck.com / info@danielvandijck.com

Over Valérie

In 2015 ging Tuinderij De Veldhof van start; een ware oase waar op de meest natuurlijke wijze groenten, fruit, kruiden en bloemen geteeld worden. Samen met vele vrijwilligers werk ik met veel plezier op deze prachtige plek midden in het bos. Naast diverse creatieve workshops verzorg ik met mijn ontwerpstudio ‘dopjeboontje’ ontwerpen voor eetbare siertuinen. Ook geef ik op de tuinderij met veel plezier les over Permacultuur, voeding, eetbare siertuinen en voedselbossen, als docent van De LevensTuin. De Veldhof inspireert en laat je groeien; ik hoop je snel te verwelkomen!